Ritualul Bărbieritului Tradiţional

Ritualul bărbieritului tradițional a fost dezvoltat și perfecționat de-a lungul timpului maeştrii bărbieri au folosit tehnici diferite de a bărbieri, toate având la bază aceleaşi principii. Ritualul bărbieritului descris în aceast articol reprezintă doar una din modalităţile prin care se poate realiza un bărbierit perfect.

Ritualul bărbieritului tradiţional

Pregătirea pentru bărbierit

În primul rând faţa trebuie pregătită pentru bărbierit. Utilizaţi apă caldă pentru a înmuia firele de păr şi pentru a deschide porii. Bărbieritul în timpul unui duş sau imediat după, oferă cele mai bune rezultate. Ca alternativă, puteţi pune pe faţă un prosop umezit cu apă fierbinte timp de câteva minute pentru a obţine acea înmuiere esenţială a bărbii.

Aplicaţi pe faţă şi gât cremă sau săpun pentru bărbierit. Este recomandată utilizarea unei creme sau al unui săpun pe bază de glicerină. Cele mai bune rezultate se obţin prin folosirea unui pămătuf de calitate din păr natural de bursuc. În cazul în care folosiţi crema, plasaţi o cantitate mică în palmă, udaţi pămătuful cu apă caldă şi  cu mişcări circulare în palmă, obţineţi un strat consistent şi cremos pe părul pămătufului.

Udaţi faţa şi folosind aceaşi mişcare circulară, aplicaţi crema pe barbă astfel încât să permiteţi pămătufului să ridice firele de păr. Pămătuful poate fi din nou înmuiat în apă caldă în cazul în care este necesară mai multă umezeală pentru aplicarea cremei.

În cazul folosirii săpunului pentru bărbierit, umeziţi bine pămătuful cu apă caldă şi folosiţi aceleaşi mişcări circulare pe săpun pentru a obţine stratul bogat ce urmează să fie aplicat pe faţă.

Bărbieritul

Asiguraţi-vă întâi dacă părul de pe gât creşte în aceeaşi direcţie cu părul de pe faţă. Începeţi cu părţile laterale ale feţei şi terminaţi cu zonele mai dure cum ar fi bărbia şi gâtul. Aceasta oferă cremei de bărbierit timpul necesar înmuierii acestor zone. Recurgeţi la mişcări fine scurte şi egale ale aparatului de ras, în sensul de creştere al firelor de păr, folosind lame foarte bine ascuţite (evitaţi lamele uzate).

Clătiţi cât mai des aparatul de ras în timpul bărbieritului.

În cazul în care părul facial are o viteză mare de creştere şi rezultă apariţia inestetică a acestuia spre seara, puteţi evita acest lucru aplicând din nou crema de bărbierit şi bărbierindu-vă perpendicular pe direcţia de creştere a părului, cu mişcări mai scurte ale aparatului. Aplicarea din nou a cremei este esenţială în evitarea iritaţiilor.

Finalizarea

Clătiţi faţa cu apă rece pentru a ajuta la închiderea porilor.

Protejaţi-vă pielea prin aplicarea unui balsam pentru după bărbierit, fără alcool şi emolient. Acesta este un pas foarte important ce întinereşte, protejează, regenerează şi dă pielii fineţea mult dorită. Prin aceasta, fiecare bărbierit ulterior devine mai confortabil şi mai benefic.

Sfaturi utile

Dacă aveţi o barbă viguroasă sau piele sensibilă, este necesară aplicarea pe faţă şi gât a unui ulei pentru pregătirea bărbieritului. Acesta protejează pielea prin înmuierea bărbii şi ajută lama aparatului de bărbierit să alunece mai uşor pe piele.

Folosiţi-vă de mâna liberă pentru a întinde uşor pielea feţei în timpul bărbieritului. Aceasta dă posibilitatea unei alunecari fine a lamei pe piele şi permite un bărbierit mai eficient.

La tine cum arată ritualul bărbieritului tradițional? 

sursa foto: thaimedicalnews.com

sursa articol: blog.barbieritdelux.ro

Related Posts

2 thoughts on “Ritualul bărbieritului tradiţional

  1. barbu spune:

    Un barbierit adevarat, ca la carte, cu produse englezesti se face si la Daniel’s Barber Shop, in Dorobanti. Salonul e micut, se merge doar cu programare iar rasfatul este total. Totul, de la atmosfera pana la produse si servicii sunt destinate exclusiv barbatilor….cunoscatori.

  2. Mentime spune:

    Barbieritul clasic va ramane mereu in topul preferintelor barbatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *