Prevenirea Și Tratarea Firelor De Păr Crescute În Piele

Tăieturile și iritația de după bărbierit sunt întotdeauna neplăcute, dar tratarea firelor de păr crescute sub piele sunt și mai rău. Această situație apare atunci când firul de păr se răsucește cu vârful în jos sub suprafața pielii, rezultând o mică umflătură asemanatoare unui coș. În timp ce unele fire de păr crescute invers au tendința de a se repara singure în timp, altele nu fac decât să se agraveze. O soluție de a rezolva această problemă este folosirea unei pensete. Când folosiți o pensetă, ridicați cu grijă capătul firului de păr crescut invers, dar nu smulgeți firul de păr; aceasta nu va face decât ca data viitoare firul de păr să creasca mai adânc în piele.

Prevenirea și tratarea firelor de păr crescute în piele

Barba este cel mai probabil loc pentru firele de păr crescute sub piele. Firele de păr ondulate sunt principala cauză. Cu cât aveți firele de păr din barbă mai ondulate cu atât probabilitatea de a avea fire de păr crescute invers este mai mare. Din fericire există pe piață produse care pot ajuta în prevenirea și tratarea firelor de păr crescute sub piele. În timp ce aceste produse pot face minuni pentru față, un bărbierit corect este cea mai indicată cale. Este important să reții că bărbieritul invers sensului de creștere al firelor de păr este absolut de evitat.

Întotdeauna bărbieriți-vă în sensul de creștere al firelor de păr și încercați să vă relaxați muschii în timp ce treceți cu aparatul de bărbierit pe față. Un aparat bun de bărbierit și o lamă ascuțită si curata sunt esențiale indiferent de zona pe care o bărbieriți. Bărbieritul foarte apăsat este una din cauzele iritațiilor. Firele de păr tăiate prea scurt vor fi prinse în interiorul foliculului și vor creste spre interior sau în lateral. Nu ai de ce să te îngrijorezi, deoarece dispariția firelor de păr crescute sub piele va compensa pentru reapariția mai rapidă a bărbii. Va trebui să ai o astfel de abordare de fiecare dată, deoarece o singură excepție poate provoca apariția firelor de păr crescure în piele ce se vor vindeca în câteva săptămâni. O metodă de a evita apariția pe timpul zilei a bărbii este de a recurge la un bărbierit în două etape – prima dată în sensul de creștere a firelor de păr și a doua oară perpendicular pe acesta.

Sunt câțiva pași simpli pe care orice bărbat trebuie să-i facă înainte de a întinde crema de bărbierit pe față. Folosește o periuță moale și soluție de curățare a feței, cu mișcări circulare, pentru a ridica firele de păr, a îndepărta pielea moarta și a curăța foliculii. În cazul în care, din diferite motive, săriți peste această etapă, folosirea unui pămătuf pentru bărbierit este esențială. Exfolierea corectă cu o soluție exfoliantă de calitate este necesară pentru îndepărtarea pielii moarte și pentru a da posibilitatea firelor de păr să se ridice. Aceasta va avea ca efect un bărbierit mult mai curat. Un duș fierbinte înaintea bărbieritului este benefic pentru a înmuia firele de păr din barbă. Balsamurile aftershave hidratante sunt perfecte pentru calmarea pielii și prevenirea iritațiilor. Trebuie să evitați produsele cu o concentrație mare de alcool, care usucă pielea și provoacă și mai multe probleme.

CONCLUZIE

Chiar dacă firele de păr cresc în piele, exfolierea regulată și bărbieritul corect sunt cheia prevenirii.

sursa cestui articol: https://blog.barbieritdelux.ro/
sursa foto: uberdandy.com

Related Posts

1 thoughts on “Prevenirea și tratarea firelor de păr crescute în piele

  1. Petru spune:

    Un pamatuf bun este suficient, nu ai nevoie si de periuta suplimentara.
    Dar, trebuie sa ai un sapun bun si un aparat de calitate, de preferinta aparat de barbierit clasic.
    Si la sfarsit, un aftershave sau un balsam potrivit tenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *