Pămătufurile Bărbierit


Acest articol este primul dintr-o serie ce îşi propune să trateze toate aspectele legate despre pămătufurile pentru bărbierit. În următoarele articole din acestă serie vom nota despre fiecare tip de pămătuf  în parte (din punct de vedere al calităţii părului folosit).

Barbieritdelux.ro crede că, din toate produsele asociate obţinerii unui bărbierit perfect, pămătuful este cel mai important. Uitaţi de folosirea degetelor pentru aplicarea spumei, cremei sau săpunului; singura cale decenta de a obţine o spumare bună, exfoliere a pielii, ridicare a firelor de păr pentru pregătirea bărbieritului este folosirea unui pămătuf. Acum, că am lămurit acest lucru, să privim mai atent asupra pămătufului.

Termenul pămătuf se referă la un mănunchi de fire de păr fixat într-un mâner, ce este folosit pentru aplicarea săpunului sau cremei de bărbierit pe faţă în timpul bărbieritului. Mânerele de lux executate manual pot fi făcute din materiale ca fildeşul sau chiar aurul şi pot fi proiectate pentru a da o senzaţie de echilibru la mână. Mănunchiul de fire de păr poate fi compus din orice număr de fire naturale sau artificiale.

De ce să folosim pămătufurile pentru bărbierit?

Pămătufurile sunt folosite dintr-o varietate de motive, dar în special pentru abilitatea lor de a facilita un bărbierit eficient, confortabil şi plăcut. Un mănunchi de fire reţine o cantitate însemnata de apă care, atunci când este amestecata cu săpun sau crema de bărbierit, creează o spumă mai bogată şi umedă. O spumă mai bogată şi foarte umedă se traduce într-o lubrifiere mai bună, ducând astfel la mai puţine rateuri ale aparatului de bărbierit eliminând iritaţiile, senzaţia de arsură şi alte probleme ale pielii.

Deoarece un pămătuf este folosit în mod normal cu săpun sau cremă pe bază de glicerină, aceasta poate înlocui procesul dinaintea bărbieritului de spălare şi aplicare a unei loţiuni pe faţă. Aplicarea cremei cu degetele face ca firele de păr sa fie lipite de faţă sau să se ridice neuniform, deci nu este indicat acest procedeu. Totuşi, care sunt beneficiile folosirii unui pămătuf?

* Creează o spumă mai bogată şi mai umedă;
* Exfoliază pielea;
* Înmoaie şi ridică firele de păr;
* Permite un bărbierit mai eficient şi fără griji

Acum ca aţi investit în pămătufurile de bărbierit va trebui să ştiţi cum să aveţi grijă de el pentru a obţine maximum de potenţial şi a-l păstra de-a lungul mai multor ani.

* Clătiţi-l bine cu apă curată după fiecare folosire.
* Eliminaţi excesul de apă prin scuturarea acestuia.
* Aşezaţi pămătuful în suport, cu părul în jos.

Eliminarea surplusului de apă din pămătuf previne formarea mucegaiului şi umidităţii care poate afecta adezivul ce ţine firele de păr în mâner. În cazul în care observaţi că firele de păr încep să se desprindă din mâner, atunci înseamnă că îngrijirea pămătufului nu s-a facut bine – pentru pămătufuri mai noi de 3 ani.

Cum îți alegi pămătufurile pentru bărbierit?

sursa articol: https://blog.barbieritdelux.ro/

Related Posts

4 thoughts on “Totul despre pămătufurile pentru bărbierit

 1. Gigi spune:

  Chiar puneti articole de doi bani…daca n-ar fi barbieritdelux, de unde v-ati inspira…??!

 2. Laci spune:

  @Gigi

  Acest articol a fost o colaborare mai veche. Din cele peste 700 de articole pe site cate ai citit unul sau doua?

  Nu crezi ca ai trans niste concluzii superficiale?

 3. sorin spune:

  salut.viata e complicata cu barbieritu la sub brat merge struna la fata scirtie rau comentariu e teoretic bun da realitatea e dura eu am aruncat toate chestiile dupa ras si chiar spumele de orice fel acum chiar am trecut pe sapun cu glicerina ca tataia si adio iritatii am achizitionat un marcury progres cu lama reglabila la unghi si sincer nu stiu cum trece lama si iata s-a ras barba visez la un futur mercury aurit caci auru e un antiinflamator dovedit poate in viitor il voi avea .ce e comun la mercury se duce repede barba rasa se desfunda rapid in jet de apa mic si asta reduce mult iritatia pieli dupa ras dau cu apa rece de la frigider sa inchida pori si ok .va urez la toti domnii din lume un barbierit usor si fara de iritatii .va multumesc pentru citirea rindurilor.

 4. Am inventat 2 variante in functionarea penson de barbierit neexistente pe piata doresc o colaborare cu un potent asociat ,puteti fi dvs.?astept propuneri. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *