Tehnici avansate de bărbierit

Sunt tehnici avansate care trebuie aplicate după ce s-a efectuat o primă trecere a aparatului de bărbierit. Adică ne bărbierim faţa cu mişcările clasice (în sensul creşterii firelor de păr) şi apoi întindem din nou crema şi aplicăm una din aceste tehnici. În posturile anterioare s-a menţionat că metoda pentru a doua trecere este bărbieritul perpendicular pe sensul de creştere al părului. Acestea sunt, deci, alternative la cea de a doua tehnică. Un alt avertisment este că aceste tehnici trebuie să fie aplicate cu precauţie şi numai de către cei experimentaţi în ale bărbieritului.

Tehnici avansate de bărbierit

Metoda 1 – “alunecarea Gillette”

Aceasta constă în mişcări oblice în timpul bărbieritului, cu aparatul de bărbierit orientat perpendicular cu podeaua – la fel ca în cazul bărbieritului în sensul de creştere al firelor de păr. Atentie totuşi, deoarece partea orizontală a mişcării poate provoca tăieturi în cazul în care este prea accentuată. Încercaţi să menţineţi totuşi mişcarea mai mult pe verticală decât pe orizontală.

Metoda 2 – mişcarea carlig (in forma de “J”)

Denumirea acestei metode cred că spune totul. Ideea este că mişcările să fie scurte şi în formă de cârlig. Această metodă este descrisă ca fiind una eficientă, ce reuşeşte să taie firele de păr uniform pe toată suprafaţa feţei, indiferent de cât de dificil de bărbierit ar fi o zonă sau alta. Pe obraji şi bărbie mişcarea se face în formă de “J”, iar pe gât se face invers (în formă de “J” întors cu capul în sus).

Metoda 3 – “lustruirea cu lama”

Această metodă este descrisă ca fiind una dintre cele mai controversate tehnici avansate de bărbierit, pentru că există mai multe metode de a aplica această tehnică în funcţie de tipul de aparat folosit. Dacă folosiţi un aparat cu mai multe lame mişcările sunt înainte şi înapoi, scurte, mai rapide şi se fac menţinând tot timpul lama în contact cu pielea cu aceeaşi presiune. Atunci când folosiţi un aparat clasic cu o lamă, mişcările sunt aceleaşi (înainte şi înapoi), numai că la mişcarea înapoi ridicaţi un pic lama de pe faţă (sau mentineţi un contact foarte fin). Această metodă foloseşte mişcări orientate perpendicular pe sensul de creştere al firelor de păr (specifice celei de-a doua etape/parcurgeri a bărbieritului).

sursa foto: home-health-chemistry.com

sursa articol: https://blog.barbieritdelux.ro/

Related Posts

2 thoughts on “Tehnici avansate de bărbierit

  1. ionut spune:

    am cautat peste tot pe internet si nu prea am reusit sa gasesc nimic. eram interesat de cum poti sa iti mentii o barba de genu “neras de 2 zile” pentru o perioada mai lunga. cum se face?daca ma puteti ajuta mi-ati fi de mare folos.multumesc anticipat

  2. Laci spune:

    Salut Ionut. Rezolvarea la problema ta e simpla. Eu mi-am cumparat o masina de tuns cea mai ieftina din Auchan si imi iau barba cu ea. Si astfel iti poti mentine acel aspect de ” neras de 2 zile”. Cand iti mai creste mai dau o tura cu masina si e la loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *