Câteva Sfaturi Pentru Îngrijirea Personală

În acest articol veţi putea găsi câteva sfaturi privind îngrijirea personală bărbătească ce sperăm că vă vor face viaţa mai uşoară. Acestea vor fi completate regulat, aşa că dacă aveţi o întrebare legată de îngrijire la care nu aveţi un răspuns, aruncaţi o privire aici pentru un mic sfat.

Sfaturi pentru îngrijirea personală

1. Cum să obţineţi un bărbierit cât mai eficient pe buza superioară şi pe lateralele gurii (mustaţa)

Buza superioară reprezintă o zonă sensibilă şi nu trebuie bărbierită împotriva sensului de creştere al firului de păr. Folosirea unui ulei înaintea bărbieritului va facilita un bărbierit mai fin. Pentru părţile laterale ale gurii, încercaţi să folosiţi degetul mare şi arătătorul pentru a ciupii buza superioară şi cea inferioară astfel încât colţurile să stea ridicate. Aceasta va face mai uşor bărbieritul acelor zone. De asemenea, după spumare şi bărbierit în sensul creşterii firului de păr, puteţi recurge la o a doua spumare şi ras pe direcţie orizontală, perpendicular pe sensul de creştere al părului.

2. Menţinerea unui ten sănătos nu este un efort neplăcut.

Toata lumea este conştientă că nu devenim mai tineri pe măsură ce trece timpul, dar puteţi face lumea să creadă că sunteţi mai tineri printr-o bună îngrijire a tenului. Pentru a vă menţine un aspect de prospeţime al tenului, folosiţi o loţiune exfoliantă şi hidratantă de cel puţin 2-3 ori pe săptămână. De asemenea, după fiecare bărbierit folosiţi un balsam aftershave.

3. Pentru o barbă aspră, un aparat de bărbierit cu 2, 3 sau 5 lame în unele cazuri nu garantează un bărbierit eficient şi plăcut.

Este posibil ca acest tip de aparate să fie cauza unui bărbierit ineficient şi a iritatiilor. Motivul: prea multe lame de o calitate proastă. Iritaţia pielii poate fi evitată şi prin folosirea unui aparat clasic cu lamă cu două tăişuri. În general, acest tip de aparat este recomandat de experţii bărbieri.

4. Îngrijirea părului pentru un aspect plăcut şi senzaţie tonică.

Ca regulă generală, părul lung necesită o atenţie sporită faţă de cel scurt. Un păr mai lung de 12-15 cm ar trebui spălat şi tratat cu balsam de cinci ori pe săptămână. Uleiurile pe care părul le produce în mod natural sunt importante, iar spălatul de foarte multe ori îndepărtează aceste uleiuri.

Dacă doriţi o stilizare a părului cu o soluţie nu foarte puternică ce permite manevarea în decursul unei zile, încercați crema fără ulei. Pentru o fixare mai puternică puteţi folosi ceara pentru păr. Diluarea cearei cu puţină apă va mai reduce din puterea de fixare.

5. Cum puteţi obţine un bărbierit mai eficient evitând iritarea pielii.

Începeţi bărbieritul prin aplicarea unui ulei special pentru înaintea bărbieritului. Ajută alunecării lamei pe piele şi previne creşterea firelor de păr în piele. În al doilea rând, evitaţi întotdeauna bărbieritul împotriva sensului de creştere al firului de păr. În cele din urmă, nu apăsaţi prea tare pe aparatul de bărbierit. Un aparat de calitate este întotdeauna destul de ascuţit pentru a nu necesita o presiune mare.

6. Reguli pentru manichiură si pedichiură.

Aceste două lucruri sunt importante. Dar cât de importante? Bărbaţii ar trebui să se duca la manichiură de 2 ori pe lună, iar la pedichiură la fiecare 3-4 săptămâni, dar fară polish de unghii colorat.

7. Nu toate cremele de bărbierit sunt la fel. Pe bune.

Este foarte important să folosiţi o cremă de bărbierit pe bază de glicerină. Glicerina stochează umezeala astfel încât, atunci când vă bărbieriţi şi îndepărtaţi straturi de piele, hidrataţi în acelaşi timp pielea rămasă. Gelurile de bărbierit şi cremele cu alcool nu oferă acest beneficiu.

8. Un pămătuf de calitate îngrijit poate fi folosit până la 10 ani. Îngrijirea pămătufului pe scurt:

• Aplicati spuma uşor, fără presiune.
• După folosire, clătiţi bine pămătuful şi îndepărtaţi umezeala în exces. Nu fierbeţi pămătuful niciodată.
• Lăsaţi pămătuful la aer pentru a se usca. Nu puneţi pămătuful umed într-un loc închis.
• Clătiţi periodic pămătuful cu o soluţie slabă de borax.

Cum ți s-au părut aceste sfaturi pentru îngrijirea personală de la :blog.barbieritdelux.ro

Related Posts

5 thoughts on “Câteva sfaturi pentru îngrijirea personală

 1. Aditzucuu spune:

  as vrea sa stiu daca se poate ca sa-mi mentin parul ca si atunci cand ies d sub dus adica sa para asa mai fin si nu incalcit cum as putea?:d

 2. Laci spune:

  Salut Aditzucuu!

  Orice produs ti-ai pune pe par acesta ti se va incarca. Totul consta in samponul, balsamul si masca pentru par folosita. Bineinteles pentru un par mai fin, acesta trebuie spalat mai des. Daca vrei ca parul sa-ti fie mai sanatos sunt sedinte cu ultrasunete.

 3. Aditzucuu spune:

  danke:d

 4. alin spune:

  Ce parere ai despre produsele nivea men?

  1. Laci spune:

   Am auzit ca balsamul after shave este foarte bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *