Vestimentatia Omului De Afaceri

Trebuie să vă gândiți cu foarte mare atenție la imaginea care este cea mai potrivită pentru dumneavoastră, vestimentația omului de afaceri. Să reflectați asupra necesității de a o adopta cât mai repede și apoi să întrețineți această imagine cu meticulozitate. Mereu am fost de părere că ceea ce îi trebuie unui bărbat este o evoluție, nu o revoluție.

S-a vorbit foarte mult de-alungul timpului despre conceptul de prima impresie și despre importanța ei. Prin urmare, pentru un client sau pentru oricine care nu vă cunoaște, dumneavoastră reprezentați doar o imagine, dar una asupra căreia dețineți un control absolut.

O imagine pozitivă pentru afaceri este dată de faptul că hainele dumneavoastră sunt întotdeauna impecabile, moderne, cu stil și adecvate.

Hainele trebuie să fie bine călcate, curate, fără capete de ață care atârnă sau nasturi lipsă. De asemenea, cele moderne sunt de preferat față de cele demodate, dar asta nu înseamnă că trebuie să fiți îmbrăcat după ultima modă. A avea stil înseamnă a fi în ton cu moda, dar a nu fi controlat de ea. Moda reprezintă o influență din exterior, pe când stilul îl alegem prin propria noastră prismă. Moda este pentru o perioadă limitată de timp, dar stilul este permanent. Pe scurt, stilul înseamnă inovație și încredere, nu bani. Scopul pe care un bărbat trebuie să îl urmărească este ca hainele pe care le poartă să muncească pentru el.

Revenind la garderoba unui om de afaceri, hainele ar trebui să fie ajustate la domeniul de activitate, la locație, vreme, dar și la anumiți factori personali precum vârstă, personalitate și buget.

Costumul parte din vestimentația omului de afaceri

Consider că lâna ușoară este cea mai bună alegere întrucât este mai rezistentă atât la șifonat, cât și la o purtare îndelungată. Vă sfătuiesc să evitați costumele de bumbac sau in. Culoarea, în principiu ar trebui să fie de o nuanță închisă, dar asta nu înseamnă să vă rezumați doar la negru, gri sau bleumarin. În anotimpuri precum primăvara, vara sau chiar și toamna devreme, puteți opta pentru un albastru deschis sau un gri pal. Pentru anotimpul rece, cel mai potrivit este tweed-ul cu un colorit subtil.

Cămașa

Pentru a putea fi utilizată la potențialul ei maxim în combinație cu o cravată, materialul din care este alcătuită ar trebui să fie din bumbac. De asemenea, gulerul trebuie să fie intact și călcat foarte bine. Culoarea ar trebui să fie menținută într-o zonă simplă ce cuprinde alb, gri-deschis, bleu-deschis sau albastru, roz pal.

Accesorii

Batista de buzunar

4
Vestimentația omului de afaceri

Batista de buzunar este un accesoriu care aduce un plus de eleganță întregii ținute, însă trebuie evitate cele dintr-un material sintetic. Mătasea si bumbacul sunt materialele pe care vreți să le luați in considerare. De asemenea, indicat ar fi ca batista și cravata să nu fie identice ca model și alcătuire. Trebuie păstrat un echilibru între cromatică, dar trebuie să fie vizibilă și nota personală.

In ceea ce privește bijuteriile, singurele care trebuie să se regăsească în acest tip de ținută sunt butonii de cămașă alături de un ceas de mână bărbătesc și elegant. Evitați modele puerile din plastic colorat cu orice preț.

Cravata parte din vestimentația omului de afaceri

Cravata-Matase-Macclesfield-Handmade-Floral-25-1
Vestimentația omului de afaceri

Cravata poate reprezenta centrul de interes pentru o ținută de afaceri, fiind locul unde se îndreaptă privirea pentru prima dată. În consecință, ea nu trebuie transformată într-o glumă cu modele ”amuzante”. Discret, sobru și masculin descriu cel mai bine efectul pe care o cravată trebuie să îl genereze.

Cureaua

Este recomandată cea din piele neagră clasică sau maro deschis/închis, în funcție de alegerea pantofilor.

Pantofii parte din vestimentația omului de afaceri

Una din cele mai importante piese din garderoba de afaceri, pantofii trebuie să fie întotdeauna curați, bine întreținuți și mai ales confortabili. Este indicat să aveți măcar două perechi pe care să le purtați prin rotație. O pereche de Oxford și una de Derby vor fi cele mai potrivite pentru o ținută formală.

Ce alte elemente mai trebuie adăugate la vestimentația omului de afaceri?

2 thoughts on “Vestimentația omului de afaceri

  1. Delia spune:

    Foarte interesant blogul! îl abonez pe soț! :)

  2. Marius Nego spune:

    Iti urmaresc de ceva vreme blogul, si pot sa spun ca ai niste articole scrise mai mult din dorinta de a pune niste texte pe site… nu de a oferi informatii. Ma asteptam in acest articol sa scrii despre tinutele business, business casual si eventual referiri la casual… bineinteles luand in calcul strict vestimentatia de afaceri.

    Cand spui business (sau full business), atunci avem costume de culoare gri inchis si bleumarin… la care poti asorta camasi, cravate, batiste de buzunar, etc. NU NEGRE!!!

    Cand spui business casual, avem costume gri deschis, maro, albastre, alte nuante… plus combinatii de sacouri cu pantaloni.

    Cand spui casual, avem camasi si pantaloni sau costume de culori mai iesite din comun, cum ar fi alb, crem, patratele, retro, etc.

    Ai putea scrie o carte pe tema asta, ori tu te-ai rezumat la cateva paragrafe in care nici macar nu ai zgariat suprafata acestui topic – vestimentatia pentru afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *