Țesătură Groasă Potrivită De Iarnă

Temperaturile reci care ne bat la ușă sunt indicatorul perfect care ne anunță că este momentul să renunțăm la acel costum din stofă subțire și să le alegem pe cele din țesătură de iarnă. În acest moment confortul trebuie să fie pe primul loc și să alegem materiale groase și călduroase.

Țesătură groasă potrivită de iarnă

Astfel, avem următoarele țesături de iarnă : lână, Tweed, flanel, cașmir, catifea cord

1) Lâna

Este cel mai popular material folosit pentru acest sezon la costume. Ea este recunoscută pentru proprietățile sale, fiind un material elastic, care respiră și ne ține căldură. Pentru costumele din lână se va folosit doar lână pieptănată și care este mai ușoară decât tweed-ul sau flanelul.

2) Tweed-ul o țesătură groasă de iarnă

Acest material este cunoscut sub mai multe forme, în funcție de locul unde este țesut. Tweed-ul este un material țesut din fire de lână de diverse nuanțe. Chiar dacă a devenit popular în 1830 în Scoția, acest material este popular și astăzi.

Tweed-ul a fost inventat pentru scopuri practice. Materialul a fost adoptat de către vânătorii scoțieni deoarece era un bun camuflaj și îi proteja de aerul rece, deși tweed-ul e aspru și dur. Cu timpul a fost adoptat de către aristocrații Britaniei care îl purtau la diverse activități sportive. Pe scurt, tweed-ul este un material: rezistent la umezeală, călduros și durabil.

Acesta se găsește în diverse imprimeuri și texturi precum herringbone, houndstooth și carouri.

3) Flanelul

În sec. al XVII-lea, un material precum flanelul a luat naştere, acesta protejându de temperaturile scăzute. Fiindcă nu orice tip de material este potrivit pentru a fi purtat în acest sezon, flanelul ne oferă confort și textură ca și orice material destinat pentru toamnă-iarnă.

Flanelul este o ţesătură din lână, de o grosime specială, cu puf scurt, distinctiv, realizat din fire pieptănate, care sunt simple în bătătură, şi fire răsucite din două, trei, sau chiar patru fire, în urzeală.

Din punct de vedere al texturii, flanelul  merge cu tweed-ul, lâna, caşmirul şi catifeaua.

Avantaje ale flanelului:

– plăcut la atingere şi confortabil

– menţine temperatura corpului

– textură

– este un material durabil

– aduce un plus de masculinitate

Dezavantajele flanelului:

-absoarbe şi reţine apa

-se poate curăţa doar la curăţătorie

-se poate purta doar în sezonul de toamnă-iarnă

Materialele folosite în realizarea flanelului sunt: bumbacul, lâna sau fibrele sintetice.

4) Cașmirul

Este un material prea scump pentru a putea fi luat în considerare. Un material realizat din 100% cașmir te va costa prea mult. În schimb, alege o combinație între lână și cașmir și astfel vei economisi mulți bani și te vei bucura și de textura plăcută a cașmirului.

5) Catifeaua cord

Modelele de catifea pot varia de la un producător la altul. Unele pot avea dungi verticale mai groase, iar altele mai subțiri. Dungile groase sunt potrivite pentru ținutele casual, iar cele subțiri pentru vestimentația formală.

Care e țesătură de iarnă preferată?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *