Ceas Ingersoll

Am primit câteva modele de ceas marca Ingersoll. Această perioadă de testare m-a ajutat să mă decid și asupra unui model. 

Primul contact cu un ceas Ingersoll l-am avut la întâlnirea cu echipa WatchShop, la cină, în Cluj Napoca. După care am fost invitat la showroom-ul de la adresa: B-dul Banu Manta nr. 60, București pentru a înțelege mai bine brand-ul. Dacă nu ai ceva în minte decizia e destul de grea când trebuie să alegi din cele 57 de modele de ceasuri care se pot vedea și pe site-ul lor. În momentul în care aleg următoarea piesă pentru garderoba mea îmi doresc să fie ceva care se poate integra ușor și să nu fie dublură.

Acasă am trei ceasuri dintre care unul nu-l mai port, iar restul le purtam alternat până am rămas la un singur model. Am o slăbiciune pentru ceasurile la care pot purta curea nato, dar și pentru cele clasice pentru că sunt mai ușor de integrat în ținută.

De când am început să port alternat ceasurile de mai sus am avut persoane care au observat schimbarea de la încheietura stângă. Au analizat aceste ceasuri deoarece era un brand pe care nu-l cunoșteau și au fost atrași de design.

Comparație între modelele de ceas Ingersoll

Pentru a putea lua decizia finală am dat câte o șansă și celorlate modele deși îmi doream să rămân cu Open Heart sau Skeleton. Din discuții cu diverse persoane pasionate de ceasuri am rămas până la urmă cu modelul clasic. Open Heart și Skeleton au fost în regulă, dar dacă ajungi să le compari cu ceasuri mai scumpe îți vei da seama de diferență. Personal interacționez aproape zilnic cu persoane necunoscute și din acest motiv am ales o zonă sigură și anume modelul clasic The Trenton.

Ceas Ingersoll The Trenton I03402 Automatic 241039
ceas Ingersoll

Mi-a plăcut simplitatea lui, dar și cureaua din pielea de manufactură de la Horween. Grosimea curelei este proporțională cu cea a carcasei iar acest lucru adaugă volum încheieturei mele subțiri. Un alt plus cu care vine acest ceas este faptul că arată ziua și data. De multe ori le uit pe amândouă și mă ajută să îmi readuc aminte de fiecare dată. E mult mai rapid să mă uit la ceas decât la telefon și e automatic. Până acum am avut doar ceasuri pe bază de quartz. Faptul că are carcasa argintie mă ajută să asortez ușor la alte accesorii metalice.

The New England mi s-a părut un ceas decent din punct de vedere al designului deși are cel mai mare preț din gama lui 2499 lei. Cel mai tare m-a atras culoarea și textura curelei din piele ceea ce îngreunează puțin modalitatea de asortare. În premieră am purtat și prima curea cu sistem de închidere tip fluture. Avantajul acestui sistem este că întârzie uzura curelei. Chiar dacă la început mi-a dat ceva bătăi de cap până la urmă am înțeles sistemul, dar a fost la fel de simplu ca și nodul de la cravată. Funcțiile de pe cadran sunt bine echilibrate și ușor de urmărit. Un minus mi s-a părut inscripția Ingersoll de pe laterala carcasei deși pentru un dreptaci e ușor de mascat.  

Ceas Ingersoll The New England I00902 Automatic 240641
ceas Ingersoll

Cronograful are afișaj 24 de ore și e pe nuanțe de gri-negru. Consider că face parte din categoria îți place sau nu îți place. Pe mine personal mă sperie aproape tot ce e negru. Dacă ar fi să am un element negru cu siguranță ar fi încălțămintea. Acest ceas îl consider mai degrabă potrivit pentru persoanele care se îmbracă sobru și nu pentru a ieși în evidență. Are carcasa cu diametrul de 42 mm față de 44 mm și 40 mm pe care îl au celelalte ceasuri. Atât carcasa de 44 mm precum și cea de 40 mm au fost potrivite pentru încheietura mea.

Ceas Ingersoll The Grafton I00601 Cronograf 240447
ceas Ingersoll

Ceasul Skeleton mi s-a părut interesant deoarece se poate vedea în interiorul mecanismului. L-aș recomanda persoanelor care sunt atente la detalii și se îmbracă formal sau business-casual. Cureaua neagră îți va permite să asortezi ceasul la nuanțe de gri, negru și alb.

Ceas Ingersoll The Herald I00403 Automatic 240394
ceas Ingersoll

Fiecare ceas vine într-o cutie de lemn și cu un card de garanție care este din metal. Asta îl face să fie ideal pentru cadou.

Ingersoll 5
ceas Ingersoll

Pe Watchshop poți folosi voucher-ul “STILMASCULIN15%” și primești 15% reducere la oricare dintre ceasurile comandate. 

Care dintre modelele de ceas Ingersoll de mai sus ți-a plăcut cel mai mult?

Related Posts

2 thoughts on “Comparație între modelele de ceas Ingersoll

  1. gigi spune:

    ceasurile in sinea lor sunt o facatura..

    1. Laci spune:

      De ce zici ca sunt o facatura?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *