Costumul Din Bumbac

Am menționat în nenumărate rânduri că vara trebuie să însemne lejeritate din punct de vedere al hainelor pe care le purtăm. Astfel, renunță la materialele groase și îmbrățișează bumbacul. La fel ca și inul sau bumbacul seersucker, aceste materiale fac parte din categoria materialelor care respiră.

De ce să porți costumul din bumbac

Deși este un material răcoros, care respiră, acesta este asociat ținutelor casual pentru că bumbacul se șifonează repede. Anumite persoane preferă să aibe costumul întotdeauna călcat, altele îl vor așa șifonat pentru că are o anumită personalitate. Ce îmi place foarte mult la costumul din bumbac este că fiecare piesă purtată separat va arăta bine. Adică pantalonii se pot considera ca o pereche de pantaloni chino, iar sacoul – ca și unul casual. Din acest motiv păstrează acest costum pentru momentele casual.

Din păcate bumbacul nu este la fel de elastic ca lâna. Dar poți găsi bumbac cu puțin elastan. Un alt dezavantaj este că acesta se poate decolora. Mare atenție atunci când îl achiziționezi.

Un plus mare cu care vine costumul din bumbac este prețul: că este mai ieftin în comparație cu lâna. Dacă tot vrei să porți acest costum vara poate te gândești la varianta fără căptușeală. Lipsa căptușelii te va face să faci față cu brio căldurii.

Ce nuanțe să alegi la costumul de bumbac

Cele mai populare alegeri sunt khaki-ul sau bleumarinul. Fiind vară, bumbacul îți dă prilejul perfect să poți purta culoare. Alegerile mele au fost bleu și fuchsia. Între timp, am adăugat și alte nuanțe în garderobă. Evident, tu poți alege orice nuanță dorești.

Img_8824
Img_9101

O gamă variată de costume din bumbac se pot face la oricare dintre magazinele Louis Purple din Iași, Botoșani, Timișoara, Cluj sau București.

Cum ai purta costumul din bumbac?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *