Cum Să Îți Alegi Costumul Dacă Ești Scund Sau Înalt

Fiecare corp uman vine cu mici imperfecțiuni care, de regulă, sunt doar în capul nostru. Dacă dorești să maschezi acele imperfecțiuni și totul să stea „țiplă” pe tine trebuie să îți cunoșți foarte bine constituția și să îți alegi piesele costumului astfel încât să fie în avantajul tău.

În acest material voi nota despre cum trebuie să porți costumul dacă ești înalt sau scund.

Cum să alegi costumul dacă ești scund

Primul sfat de bază pe care trebuie să îl reții e că trebuie să scapi de excesul de material. Aici mă refer la pantaloni prea lungi, sacou și mâneci prea lungi.

Evită sacourile cu trei nasturi pentru că vor tăia vizual din înălțimea ta. Ideal ar fi să porți sacouri doar la un singur nasture pentru că astfel te vei bucura de revere lungi. Aceste revere te vor ajuta să câștigi câțiva centimetri. Aproximativ același efect îl va avea și sacoul la doi nasturi.

Trecem la pasul următor. Cât de lungi crezi că ar trebui să fie pantalonii sau cât de scurt ar trebui să fie sacoul?

Dacă te încadrezi în această categorie trebuie să îți alegi doar pantaloni cu talie înaltă pentru că îți vor lungi picioarele. De asemenea, e foarte importat ca pantalonii să fie călcați la dungă. Dunga, talia înaltă, precum și renunțarea la curea îți vor oferi o imagine curată și verticală. Evită pantalonii prea scurți, dar și cei cu manșetă, pentru că aceștia vor tăia din verticalitate.

Efectul de verticalitate poate fi accentuat și cu ajutorul sacoului. Ideal ar fi ca sacoul să fie scurt, dar fără a depăși limita și să pară că a fost achiziționat de la raionul de copii.

Continuând cu structrura sacoului, alege șlițuri lungi pentru că și acestea vor contribui la creșterea în înălțime. Partea din față a sacoului trebuie să fie cât mai simplă: evită buzunarele aplicate și mari, ticket pocket și alege nuanțe închise. Cel mai util imprimeu în cazul tău sunt dungile verticale discrete.

Cum trebuie să îți alegi dacă ești înalt

Pentru a simplifica situația ar trebui să faci exact pe invers sfaturile pe care le-am dat mai devreme. Și aici ne referim la bărbatul care vrea să mai taie din înălțime. Dacă te situezi în această categorie trebuie să întrerupi linia verticală cu ajutorul curelei, o taliei joasă la pantaloni, dar și să optezi pentru pantaloni cu manșetă sau mai scurți. Sacoul va fi cu trei nasturi pentru că un rever scurt te va ajuta să pari cu câțiva centimentri mai scund din punct de vedere vizual.

Cum îți alegi costumul în funcție de conformație?

Sursa foto: Mavieestma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *