lamă de ras

Când vine vorba de bărbierit și de îngrijirea aspectului fizic, nu e niciun secret că toți preferăm stilul clasic. Pentru mulți bărbați, alegând o lamă de ras potrivită poate fi un lucru destul de dificil, mai ales dacă ești începător. Din fericire, acest articol vine în ajutorul selectării lamei potrivite pentru părul facial al fiecărui bărbat ce pune accent pe look. Nu există două lame de același fel, iar pentru a găsi lama potrivită pentru barba ta, trebuie să ții cont de mai multe aspecte. Cu popularitatea accentuată a bărbieritului tradițional de-a lungul ultimilor ani, multe branduri diferite de lame de ras duble din diferite părți ale lumii au devenit disponibile îndată. În timp ce majoritatea dintre acestea sunt perfect capabile să îndeplinească datoria de bază de radere a părului facial, există diferențe pentru fiecare lamă în parte care trebuie luate în considerare.

Cum să alegi o lamă de ras de calitate

lama de barbierit

Din cauza faptului că pielea și tipul de păr al fiecărei persoane este unică, este foarte dificil ca un anumit model de lamă să fie recomandat în detrimentul alteia. O lamă care oferă un bărbierit fin și confortabil pentru o persoană, poate fi incomodă pentru altcineva. Cei mai mulți oameni presupun: cu cât e mai ascuțită lama, cu atât oferă și cel mai bun bărbierit, cu toate acestea, acest lucru nu este într-u totul adevărat. O lamă care este prea ascuțită poate provoca arsuri sau zgârieturi din cauza frecării lamei de-a lungul pielii, ducând astfel la iritarea pielii faciale.

În scopul de a determina sensibilitatea pielii și grosimea firului de păr, sunt necesare unele încercări pentru a determina ce marca de lame funcționează cel mai bine pentru tine. Dacă efectuezi o primă comandă a lamelor de ras, este recomandat să cumperi un mic sortiment de diferite mărci pentru a vedea care dintre acestea se potrivesc pielii tale. Următoarele descrieri oferă o scurtă introducere ale unor mărci diferite de lame, astfel încât un începător în ale bărbieritului poate avea un punct de plecare rezonabil pentru a determina ce funcționează cel mai bine pentru el.

BIC

Poate cele mai cunoscute și întâlnite lame de ras din lume. Lamele BIC sunt mai ascuțite decât majoritatea lamelor din categoria sa de preț, cum ar fi Sharp sau Kai. BIC-urile sunt blânde pe piele și sunt potrivite bărbaților care încă învață tehnica corectă a bărbieritului sau acelora care au pielea mai sensibilă, iritându-se din cauza lamelor prea ascuțite. De asemenea, BIC-ul, este o alegere bună pentru aparate de ras mai agresive. Acestea sunt lame solide și performante, la un preț accesibil.

Feather

Pentru multe aparate de ras, nu există nimic comparabil cu Feather. Aceste lame sunt fabricate de către japonezi și sunt disponibile pe piața internațională. Sunt renumite pentru capacitatea lor de a tăia cu ușurință chiar și cele mai groase fire de păr. Deoarece Feather sunt atât de ascuțite, nu sunt recomandate bărbaților cu pielea foarte sensibilă, fiind un pic inconfortabile și prea agresive. Utilizarea acestor lame necesită, de asemenea, folosirea produselor cu protecție pentru piele, cum ar fi săpunul de ras protector sau crema de protecție. Cea mai potrivită lamă Feather pentru tine este lama de ras Feather Platinium.

Kai

Este o lamă mai puțin cunoscută, produsă tot de japonezi, de asemenea. Cu toate că cele mai multe persoane consideră lama Feather sinonim cu calitatea japoneză, lama Kai este la fel de impresionantă în multe aspecte. Kai are o muchie de tăiere foarte bine lustruită, care oferă un bărbierit foarte confortabil.. Structura metalică a lamelor Kai este diferită de a altor lame duble, acestea sunt construite dintr-un oțel puțin mai gros. Este potrivită atât pentru începători, cât și pentru cei experimentați.

Sharp

Sunt cele mai potrivite lame raport calitate-preț de pe piața internațională. Comercializate în special pentru bărbații cu o piele mai sensibilă, dar pentru toate tipurile de barbă, indiferent că este vorba despre o barbă mai rară, cât și pentru una deasă și aspră. În ciuda faptului că numele dă senzația unei lame foarte ascuțite, (sharp=ascuțit), nu sunt mai ascuțite decât BIC, Kai sau Feather. Cele mai potrivite opțiuni din punct de vedere al prețului și al performanței sunt lamele Astra Superior Blue și Gillette 7 O’Clock Sharp Edge, oferind un bărbierit neted și confortabil. Se potrivesc și la aparatele de ras cu lamă dublă.

Cum alegi o lamă de ras?

sursa foto

Related Posts

3 thoughts on “Cum să alegi o lamă de ras de calitate

 1. Andrei spune:

  Folosesc aproape zilnic aparat de ras DE open comb de aproximativ doi ani , interval in care multe lame mi-au atins fata . Intr-adevar Feather sunt cele mai bune lame de ras , au un tais si o finete incomparabila , insa si costul lor este pe masura . Cand trebuie sa ajung undeva unde trebuie sa arat impecabil , o lama Feather noua ajunge pe aparatul de ras inca dinainte de a ma baga sub dus . Desigur , sunt si alte lame foarte bune mai accesibile la pret precum Wilkinson Sword sau Gilette Platinum , dar incomparabile cu cele japoneze .

  1. Laci spune:

   Mersi pentru confirmare.

 2. Petru spune:

  Preferatele mele sunt lamele Timor. Mult peste Gillette și Wilkinson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *