Prevenirea Iritaţiilor De După Bărbierit

Pentru a avea un bărbierit perfect este bine să ai un plan pentru prevenirea iritațiilor de după. Aceste iritaţii apar destul de frecvent după bărbierit, dar există câteva metode de a combate această situaţie neplăcută şi inestetică. Prin urmarea paşilor descrişi în continuare puteţi minimaliza efectele iritaţiei pielii după bărbierit.

Paşi de urmat pentru prevenirea iritațiilor de după bărbierit

1. Bărbieriţi-vă după un duş cald sau fierbinte (de preferinţă) sau după ce aţi clătit bine faţa cu apă caldă. Apa caldă şi aburul ajută la înmuierea pielii şi a firelor de păr.

2. Folosiţi lame de ras noi, ascuţite, şi asiguraţi-vă că le schimbaţi atunci când încep să se tocească. Folosirea îndelungată a lamelor, din motive de economie sau neglijenţă, nu face decât să dăuneze tenului, să îi crească sensibilitatea şi să capete un aspect neplăcut în timp.

3. Umeziţi-vă pielea şi întindeţi spuma pe întreaga suprafaţă ce urmează a fi bărbierită, spuma obţinută dintr-o cremă de calitate pe bază de glicerină sau dintr-un săpun de bărbierit. Lasaţi crema (spuma) să lucreze pe faţă pentru câteva momente (dacă timpul vă permite 1-2 minute este suficient). Aceasta va spori moliciunea firelor de păr şi va reduce iritarea pielii. Este important să folosiţi o cremă de calitate sau săpun special concepute pentru bărbierit. Săpunul obişnuit, în cazul bărbieritului, va usca pielea şi va creşte şansa de apariţie a iritatiilor.

4. Folosiţi un ulei pentru înaintea bărbieritului pentru a înmuia barba şi a ajuta lamele să alunece mai uşor pe piele pentru a nu provoca iritaţii.

5. Bărbieriţi-vă în sensul de creştere al firelor de păr, cu mişcări scurte şi domoale. Parcurgerea unei suprafeţe mari dintr-o singură mişcare duce la o apăsare mai puternică a lamei pe piele, provocând iritaţii.

6. Clătiţi lama bine după fiecare mişcare (cursa a lamei pe faţă). Dacă lamele aparatului sunt pline de păr nu veţi obţine un bărbierit eficient (firele de păr nu vor mai fi tăiate egal de la bază) şi în plus vor aparea iritaţiile.

7. Clătiţi faţa cu apă rece după ce aţi terminat bărbieritul. Prin clătirea cu apă rece ajutaţi la închiderea porilor şi minimizati efectele iritaţiei.

8. Aplicaţi pe faţă o loţiune emolientă sau balsam aftershave pentru a menţine pielea moale şi a reduce iritaţiile. Variatele tipuri de piele răspund diferit multitudinii de loţiuni existente pe piaţă. Puteţi încerca mai multe variante pentru a o găsi pe aceea care se potriveşte cel mai bine tenului vostru. În cazul în care tenul nu suportă diferitele combinaţii de arome ce vă sunt pe plac, vă sfătuim să încercaţi loţiunile fără arome, special concepute pentru tenul foarte sensibil.

Sfaturi

În cazul în care iritaţiile continuă să apară indiferent de soluţiile încercate, atunci când folosiţi un aparat de bărbierit cu una sau mai multe lame, vă sfătuim să apelaţi la un aparat de bărbierit electric cu dozator de gel încorporat. Gelul ajută la lubrifierea pielii (atenţie totuşi la calitatea şi compoziţia gelului) în timpul bărbieritului şi reduce fricţiunea, ceea ce va duce la reducerea iritaţiilor.

* Cu toate că rezervele pentru aparatele de bărbierit pot fi costisitoare, preţul folosirii unor lame vechi şi tocite este apariţia iritaţiilor. Folosiţi un aparat cu lame ascuţite şi curate de fiecare dată. În general este bine să nu folosiţi lamele mai mult de 6 ori, iar dacă aveţi păr facial des şi viguros ar fi bine să le schimbaţi chiar mai des.

* Întotdeauna bărbieriţi-vă în sensul de creştere al firelor de păr. Dacă vă bărbieriţi în sens invers creşterii părului este foarte posibil să vă apară fire de păr crescute sub piele, iritaţii şi piele inflamată. Puteţi recurge şi la un bărbierit perpendicular sensului de creştere al părului, dar niciodată împotrivă.

* Evitaţi parcurgerea de mai multe ori a unei suprafeţe de piele. Cu toate că vă doriţi un bărbierit cât mai eficient cu fire de păr tăiate cât mai scurt, fiecare trecere a lamei pe piele îndepărtează un strat fin de piele, deci favorizează apariţia iritaţiilor.

* În cazul apariţiei iritaţiilor după bărbierit, folosiţi o cremă cu cortizon pe bază de aloe vera, un afteshave calmant sau un balsam aftershave hidratant ce calmează pielea şi reduce roşeaţa.

* Pentru pielea extrem de sensibilă, folosiţi în timpul bărbieritului tratament farmaceutic pentru prevenirea creşterii firelor de par în piele şi pentru eliminarea iritaţiilor.

* Aşteptaţi cam 20 de minute după ce v-aţi dat jos din pat înainte de a vă bărbieri pentru a permite fluidelor înmagazinate în faţa pe timpul nopţii să îşi reia circuitul. De asemenea, bărbieriţi-vă după o sesiune de exercitii fizice, nu înainte, pentru a nu da ocazia transpiraţiei să irite pielea.

Avertizări

* Cu toate ca s-ar putea să nu fie prea aspectuoasă, aceasta este singură faţă de care dispuneţi. Dacă nu vreţi să treceţi prin viaţă cu o barbă mare şi frumoasă, îngrijirea corectă şi zilnică a tenului şi un bărbierit corect şi eficient vă va asigura un ten curat, îngrijit şi sănătos.

* Un aparat de bărbierit ud este cel mai probabil unul tocit. Asiguraţi-vă că uscaţi bine aparatul de ras  după ce aţi terminat bărbieritul. Aceasta o puteţi face cu un prosop sau numai prin scuturarea lui. În cazul în care folosiţi un prosop, tamponaţi numai aparatul, nu îl ştergeţi frecându-l de prosop pentru ca aceasta poate duce la tocirea lamelor.

Ce faci pentru prevenirea iritațiilor după bărbierit?

sursa foto: examiner.com

Articol preluat de pe :blog.barbieritdelux.ro

Related Posts

6 thoughts on “Prevenirea iritaţiilor de după bărbierit

 1. Kata spune:

  Ce parere ai de aparatele de barbierit?Mai exact aparatul asta: https://www.domo.ro/Electrocasnice/Ingrijire_personala/Aparate_de_ras/Philips/Aparat_de_ras_Philips_HQ6900_slash_16#
  Cunosti cumva,daca dupa mai multe folosiri iti ies cosuri?(adica,sunt mai multe sau mai putine nesanse de a-ti iesi cosuri,fata de obisnuitul bic)
  Multumesc anticipat.

 2. Laci spune:

  Daca vorbesti de bicul obisnuit cu siguranta ai toate sansele sa te tai. Daca folosesti o lama de ras traditionala, experianta barbieritului se va schimba. Depinde de tine cu ce anume vrei sa contui lama sau aparatul de ras electronic.

  Firma Philips este printre primele care au vazut potentialul acestui produs. Fata de barbieritul traditional umed cu lama, acest aparat de ras electric are avantajul de a nu te rani. Chiar daca un barbierit umed efectuat cu grija iti ofera un efect de reimprospatare, de exfoliere a pielii sansele sa te tai sunt mai ridicate. In concluzie folosind un aparat electric de ras posibilitatile de a taia sunt minimale.

 3. Kata spune:

  Multumesc pentru sfat si precizari.Si felicitari pt munca depusa pe aces site.

 4. Laci spune:

  Cu placere si mersi pentru urari

 5. vikkktor spune:

  Un gentleman trebuie sa stie sa se barbiereasca cu ,,scule,, clasice…daca nu foloseste briciul, macar lama de ras ar trebui sa o manuiasca…rasul clasic cu spuma sau sapun, revigoreaza pielea, o curata, si nici un aparat electric nu poate da finetea unei lame de calitate…iar briciul, este regele…o lama bine trasa si bine ascutita, este incomparabila cu orice alta ,,scula,,…va spun din propria experienta ..de peste 14 ani ma rad inclusiv pe cap odata la doua zile…

 6. Diana spune:

  Un barbierit corect facut cu un aparat bun previne in 90% din cazuri si aparitia acelor cosuri de dupa barbierit si a firelor crescute in piele.

  Am constatat ca foarte multi barbati (tineri ce-i drept) nu stiu sa se barbiereasca corect si mai mult de atat nu inteleg necesitatea unor produs de calitate pentru barbierit. Trist :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *