Lino_Cufflink_Detail_1

Fie că va fi vorba de un eveniment precum balul de absolvire sau nunta, sau de o ţinută business pe care o vei purta la birou, cu siguranţă va veni momentul din viaţa ta când te vei accesoriza pentru prima dată cu o pereche de butoni. Acest gest te va conduce mai aproape de momentul în care devii bărbat, la fel ca atunci când înveţi să faci pentru prima dată un nod de cravată sau când îmbraci pentru prima dată o cămaşă.

Cum să alegi și să asortezi butonii la aproape orice ţinută

Pe lângă faptul că butonii sunt printre puţinele bijuterii pe care le poate purta un bărbat, aceştia pot face diferenţa dintre o ţinută bună şi una mediocră. Cum îi asortăm ? Pe scurt, îi asortăm în funcţie de ţinuta pe care o construim, în funcţie de situaţia spre care ne îndreptăm şi în funcţie de stilul nostru de viaţă.

   Dacă eşti omul numărul 1 dintr-o companie

Este vorba despre genul de bărbat care ajunge la o locaţie într-o limuzină cu motor mare, dotată cu scaune din piele şi care intră într-o încăpere purtând un costum full-canvas impecabil, alături de o pereche de pantofi pe măsură. Din momentul în care apare, toată lumea ştie că el este numărul 1 în acea companie dinainte ca acesta să fie nevoit să spună ceva. Deşi ai putea purta orice cămaşă din această postură, cămăşile cu manşete duble pentru butoni vor accentua cu siguranţă poziţia pe care o deţii, deci sunt mult mai recomandate. Astfel ar fi bine să ai cel puţin 5 perechi de butoni pentru a nu fi nevoit să porţi aceeaşi pereche mai multe zile la rând.


Butonii pe care îi porţi ar trebui să impresioneze prin simplitate, prin materialul din care sunt confecţionaţi şi prin atenţia la detalii. La acest nivel, se recomandă butoni din metale sau pietre preţioase, cu acelaşi design în ambele capete.

Cum Să Asortezi Butonii La Ţinută
cum să asortezi butonii

    Dacă eşti manager

Cu alte cuvinte dacă te situezi la mijloc, între cel care deţine compania şi un angajat obişnuit, poţi ţine cont de următoarele sfaturi: managerul trebuie să se confrunte cu tot felul de situaţii, de la clienţi sau furnizori dificili până la schimbări de strategie în cadrul firmei. De aceea trebuie să fie tot timpul pregătit pentru orice. Din acest punct de vedere, garderoba unui manager ar trebui să fie versatilă, să conţină atât butoni adecvaţi unei ţinute business la 4 ace cât şi butoni  casual pe care să-i asorteze ţinutelor mai degajate.


Având în vedere faptul că un manager e puntea de legătură între cei care deţin compania şi angajaţii acesteia, nu e nevoie să poarte zilnic cămăşi cu manşete duble pentru butoni, sunt acceptate şi cămăşile cu manşete normale. Recomandate sunt cămăşile în culori clasice: alb, albastru deschis şi eventual roz. După cum am menţionat mai sus, butonii pot fi atât unii metalici cât şi împletiţi sau tematici, în funcţie de domeniul de activitate al firmei pentru care lucrezi.

Cum Să Asortezi Butonii La Ţinută
cum să asortezi butonii

    Dacă eşti tipul artistului

Aici mă refer la persoane pasionate de scris, pictură, design grafic, design vestimentar sau orice altă activitate în urma căruia creezi ceva. Deşi astfel de persoane se axează mai mult pe un stil vestimentar casual şi nu au în garderobă cămăşi cu manşete duble, dacă eşti un astfel de bărbat creativ acest lucru presupune ca personalitatea ta să se reflecte în tot ceea ce faci, inclusiv în felul în care îţi accesorizezi ţinutele cu butoni. Purtaţi zilnic, aceştia riscă să-şi piardă valoarea pe care o dau ţinutelor tale dar, din când în când, sunt chiar recomandaţi. Cei mai potriviţi pentru tine sunt butonii tematici, confecţionaţi din diferite materiale şi culori.

Cum Să Asortezi Butonii La Ţinută
cum să asortezi butonii

    Dacă eşti un tânăr la început de carieră

Probabil eşti încă student sau tocmai ce ai absolvit o facultate, stai în chirie şi ai vise mari în ceea ce priveşte cariera ta, lucrezi part-time sau full-tine la o firmă. O metodă bună prin care să te faci remarcat de către superiorii tăi din punct de vedere vestimentar este cămaşa cu manşete duble pentru butoni.
Pentru început îţi poţi achiziţiona două cămăşi cu manşete duble, două sau trei perechi de butoni împletiţi şi o pereche de butoni metalici pe care să îi porţi în situaţii mai formale.

Butonii nu trebuie să fie foarte scumpi sau confecţionaţi din metale preţioase, ideea este să te faci remarcat de şef, nu să faci concurenţă cu garderoba lui. Cu atâtea culori disponibile când vine vorba de butonii împletiţi, ai foarte multe opţiuni din care să alegi, poţi alege chiar nişte butoni într-o culoare care să reprezinte şcoala pe care ai absolvit-o sau firma pentru care lucrezi.

Tanar
cum să asortezi butonii

La final aş dori să îţi lansez o provocare: cu următoarea ocazie când va trebui să porţi o cămaşă, alege una cu manşete duble şi poartă o pereche de butoni care îţi plac foarte mult, indiferent de design-ul lor sau de materialul din care sunt confecţionaţi.

Mai multe detalii despre combinarea hainelor vei găsi în materialul video Cum să îți asortezi hainele.

sursa foto: aici, aici, aici,

  1. ↩︎

4 thoughts on “Cum să alegi și să asortezi butonii la aproape orice ţinută

  1. Vad ca poza de deschidere a articolui este cu Lino Ieluzzi.Exceptand faptul ca sacourile/blazerele la doua randuri du nasturi pe care le poarta/afiseaza stilul sau mi se pare un amalgam bizar de accesorii combinat cu cea mai mare greseala de stil anume aceea de a iesi cu orice pret in evidenta..cum spunea Coco Channel "Inainte de a iesi din casa uita-te in oglinda si inlatura apoi un accesoriu: el facand exact contrariul..adaugand un accesoriu.
    Si da imi plac combinatiile de veste/pantaloni pe care le poarta…cravatele,accesoriile etc mi se par de prost gust.

  2. Sa nu mai vorbesc de nasturii functionali de la maneca afisati ostentativ..

  3. Eduard spune:

    Butonii langa un ceas nu este o combinatie perfecata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *