Cum să-i dai viață unui sacou vechi

Probabil ai un sacou vechi pe care l-ai găsit, primit sau vrei să-l cumperi, dar nu știi cum să-l readuci la viață. Textura și materialul sunt deosebite, dar parcă nu îți vine să-l porți din diverse motive. Vestea bună e că sunt multe variante pe care le poți pune în practică și să creezi un produs nou.

Cum să-i dai viață unui sacou vechi

1) Ajustează-l

Fiind un sacou vechi din garderoba ta probabil ai slăbit sau te-ai îngrășat între timp și e bine să-l adaptezi pentru noua conformație. În principiu sacourile vechi și cele de calitate din ziua de azi trebuie să conțină material extra în cazul în care ai luat în greutate. Ajustarea se poate face foarte ușor la un croitor.

Prin faptul că îți ajustezi sacoul vei arăta că acel produs îți aparține și a fost făcut parcă special pentru conformația ta.

2) Schimbă-i nasturii

Nasturii îi pot da sacoului un nou design. Sacoul va arăta ca nou dacă schimbi acei nasturi vechi și uzați. Aceștia pot reprezenta chiar o pată de culoare.

3) Schimbă-i căptușeala

captuseala sacou
Cum să-i dai viață unui sacou vechi

Căptușeală e învechită și așa îi oferi ceva proaspăt sacoului, dar și ție. Acest lucru reprezintă doar o altă modalitate de personalizare a sacoului. O pată de culoare subtilă.

4) Folosește ața

Probabil ai butonierele cusute cu o ață de nuanță discretă sau în contrast. Fă exact pe invers sau folosește o nuanță preferată pentru butoniere. Poți alege pe cea de la rever într-o culoare și restul să fie într-o altă culoare. Sau poți să le faci oricum dorești.

5) Pune-i cotiere

Chiar dacă materialul din zona coatelor pare uzat sau nu cotierele vor avea grijă să protejeze acea suprafață. Cotierele pot fi din piele sau alt material. Dacă ai sacou din tweed sau catifea cele mai potrivite cotiere sunt cele din piele întoarsă. Indiferent de tipul de cotiere ales acestea trebuie să fie în contrast cu materialul.

6) Detalii ascunse la guler

Guler sacou
Cum să-i dai viață unui sacou vechi

Este o modalitate subtilă de a purta culoare sau ceva în constrast cu nuanța sacoului. Prin urmare acest detaliu se va dezvălui doar în momentul în care îți ridici gulerul.

Ce alte metode de revitalizare a sacoului mai cunoști?

Sursa foto

4 thoughts on “Cum să-i dai viață unui sacou vechi

 1. Cezar+Popa-Drăguș spune:

  Locuiesc în Sebeș, Alba. Problema cu Sacoul este veche. Am multe care sînt mari dar nu găsesc croitori care să accepte să-l modifice. Că nu merită….

  1. Laci spune:

   Banuiesc ca e vorba de pret. Cat ti-au cerut?

 2. Stefan Florescu spune:

  buna ziua de unde pot cumpara cotiere

  1. Laci spune:

   Poti incerca la magazinele de mercerie, cei care vand piele sau la diversi croitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *