Cum să îți dai seama dacă un costum îți vine bine

Cred că ai trecut cel puțin o dată prin experiența de a merge prin magazine și de a încerca foarte multe costume, dar fără să îți dai seama dacă ți se potrivește sau nu. Bineînțeles în cadrul acestui articol nu vom discuta despre preț, ci despre cum îți dai seama dacă îți vine bine un costum Ready to Wear (RTW) de pe raft.

Cum să îți dai seama dacă un costum îți vine bine

Uite care sunt detaliile de care trebuie să ții cont:

1) Nu orice costum RTW ți se potrivește. Uneori trebuie să apelezi la mici modificări precum un strâmtat sau scurtat de mânecă, un cambrat (doar în funcție de construcția sacoului), strâmtat pantaloni, scurtat lungime pantaloni etc. În recomand să te consulți de fiecare dată cu croitorul tău dacă poate sau nu să facă anumite modificări.

2) Primul detaliu la care aș fi atent e zona umerilor. Ca un sacou să îți vină bine trebuie să îți stea bine și la umeri. Dacă îți este prea strâmt în zona umerilor ar trebui să se facă cute în zona dintre guler și umăr. Dacă îți este prea mare în zona umerilor nici acest lucru nu e bun. În foarte puține cazuri croitorul mai poate modifica în zona umerilor ca să îți vină bine.

3) Încheie întotdeauna nasturele de la sacou când îl probezi. La sacoul cu trei nasturi încheie-l pe cel din mijloc, iar la cel cu doi nasturi încheie-l pe cel de sus. În mod normal sacoul când e încheiat nu ar trebui să facă acele cute în jurul nasturelui. Dar nu ar trebui să fie mai mult spațiu decât pumnul strâns între corp și nasturele încheiat. Cazurile excepționale sunt la costumele cu trei nasturi când sacourile sunt făcute puțin mai mari pentru a permite suficient spațiu.

4) Sacoul nu ar trebui să fie mai lung decât mijlocul palmei. Desigur sunt și cazuri excepționale atunci când ai o conformație atipică.

5) Pantalonii trebuie să îți vină bine în talie fără a fi necesară cureaua. Dacă e cazul, aceștia se pot strâmta și scurta. În mod normal pantalonii nu ar trebui să facă mai mult de o cută.

Cum îți mai poți da seama dacă un costum îți vine bine ?

One thought on “Cum să îți dai seama dacă un costum îți vine bine

  1. B spune:

    Ar fi interesant un editorial despre si de unde iti poti procura costume, accesorii etc (nu neaparat product placement).. Sunt multi care nu stiu de unde sa isi procure piese dintr-un costum care sa fie versatilă cu garderoba pe care o ai, costume, accesorii etc.

    Keep Up the good work.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *