Cum să porți aproape orice încălțăminte la jeanși

Pantalonii din denim sunt printre cele mai purtate perechi de către noi. Având în vedere că stilul nostru de viață este într-o continuă schimbare suntem invitați la evenimentele la care nu ne așteptăm și din reflex ajungem să purtăm hainele cu care ne simțim cel mai confortabil. Fiind așa de obișnuiți cu jeanșii probabil sunt considerați că merg cu orice piesă vestimentară și tip de încălțăminte.

Chiar dacă avem varietate la încălțăminte același lucru e valabil și  la jeanși. Avem mai multe croiuri, culori și stiluri. Din acest punct de vedere consider că este important cum facem asocierea corectă dintre cele două elemente.

Ca nivel de formalitate jeanșii se află între pantalonii sport din bumbac și cei chinos ceea ce îi face să se situeze în zona casual. Cea mai simplă alegere în acest caz e încălțămintea sport având în vedere că în ultimii ani s-au creat comunități mari în jurul sneakerșilor.

Cum să porți aproape orice încălțăminte la jeanși

Încălțămintea sport – sneakers

Acest tip de încălțăminte merge purtat la aproape orice tip de jeans fie că discutăm de cei clasici, rupți sau colorați. 

Dacă îți plac modelele simple de sneakers atunci sugestia mea este să-i porți la pantaloni pe picior ca în exemplele de mai jos.

Consider că un model minimalist de sneaker va arăta mai bine la o pereche de jeanși simpli.

Pantofii brogue

Deși sunt pantofi formali, datorită perforațiilor sunt considerați mai casual și îi face potriviți atât pentru costum precum și pentru jeanși. Cu cât modelul de pantof este mai deschis la culoare cu atât este mai casual. Sau dacă are și mai multe culori, ca și modelul de mai jos, atunci nu există niciun dubiu.

O combinație cu care nu poți da greș sunt jeanși bleumarin cu brogue maro. 

Ghetele

Vei avea două opțiuni să porți jeanși peste sau în ghete. Poți alege modelul clasic, desert boots sau chelsea. Dacă ai ghete voluminoase atunci nu e greșit să ai jeanși puțin mai largi. Astfel, cele două elemente sunt proporționale din punct de vedere al dimensiunilor.

Mocasini și loaferși

Chiar dacă ai o gamă variantă din punct de vedere al încălțămintei aș rămâne la jeanșii slim nu skinny. Dacă pantalonii sunt prea largi atunci nu vor fi proporționali cu încălțămintea.

Alte sfaturi

Dacă simți că o pereche este prea formală atunci nu o purta.

Dacă pantofii sunt de culoare neagră nu-i purta pentru că sunt prea formali. Evident depinde și de model.

Nu purta jeanși negri și încălțăminte maro sau viceversa.

Evită pantofii lăcuiți. Sunt șanse mari să fie prea formali pentru jeanși.

Cum ai purta orice încălțăminte la jeanși ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.