incaltaminte sport alba Enzo Margi

Enzo Margi e un brand de încălțăminte originar din Cluj Napoca. Deși sunt multe brand-uri în România, Enzo Margi, a început ca la carte cu un studiu de piață pentru a-și crea o strategie bună de lansare.

Cine este Enzo Margi?

Având experiența, de peste 30 de ani, de a produce încălțăminte premium, în sistem lohn, au avut ideea bună de a-și lansa propriul brand. O mișcare pe care o recomand fiecărei fabrici să o facă. Lohn însemnând prelucrarea materiei prime și producerea modelelor pentru diferite branduri de renume.

Din estimările lor, au investit, până-n prezent, în jur de 1 milion de euro. Dar dacă s-ar raporta strict la segmentul ENZO MARGI, investiția atinge 130 000 euro. Timpul în care se va amortiza investiția, este greu de calculat. În momentul de față, industria fashion, mereu, necesită foarte mulți bani pentru dezvoltarea de modele și pentru marketing. Astfel, te poți afla în situația în care o colecție e „fail” și să nu vinzi. 

Produsele Enzo Margi

Produsele Enzo Margi

Enzo Margi este foarte atent la detalii și din acest motiv fiecare colet are următorul conținut conform fotografiei de mai sus. În cutie, vei găsi o pereche de șosete, șervețele umede pentru curățarea încălțămintei precum și săculeți de depozitare/transport.

Actuala colecție cuprinde 25 de piese din gama masculină și 23 de piese din gama feminină. Iar următoarea colecție va fi practic o suită de piese atât pentru bărbați cât și pentru femei pe care o va lansa în toamnă.

Modelul lor preferat, la bărbați, este AquaMarine, iar cel mai vândut este Red Strike (perechea pe care o port în imaginea de mai sus). Modelul feminin preferat este Duo Blushed Light care este și cel mai vândut. Iar pe viitor vor avea o pereche destinată cuplurilor. 

Pe viitor, vor lansa și alte produse conexe precum: curele, portofele, genți, ghiozdane, și probabil, și alte accesorii atât de necesare unei ținute. 

Planuri de viitor

Viitorul pentru Enzo Margi se bazează pe 3 direcții mari. O direcție este lansarea internațională Enzo Margi. A doua direcție este cea a personalizării. Conform studiilor lor de piață, încă există o nevoie foarte mare, dar care nu este satisfăcută. Drept urmare, Enzo Margi își propune să vină cu o soluție în acest sens. Speră ca până în toamnă să și reușească acest lucru. Iar ultima directie este aceea de a inova pe partea de digital și să creeze experiențe unice, deoarece o mare parte din consumatori se vor muta în digital. Iar dacă își doresc o șansă în fața marilor brand-uri, cam asta e direcția.

Este Enzo Margi un alt brand massmarket ?

Exact după ce am publicat câteva fotografii cu încălțămintea Enzo Margi mi s-a transmis de către persoane avizate din această nisă că seamănă cu unul dintre massmarket retaileri de pantofi locali. L-am întrebat pe Andrei Mărginean proprietarul acestei afaceri ce părere are despre asta: „Mă bucur enorm că am ocazia să răspund la feedback-uri. Îmi voi aloca mereu timp pentru așa ceva. Astfel de comentarii îți spun dacă ești pe drumul cel bun, sau ce mai ai de îmbunătățit. Faptul că suntem percepuți ca și un massmarket ne semnalează că comunicarea noastră este defectuoasă.

Pentru a comunica mai bine cu comunitatea Enzo Margi, în viitor, vom realiza video-uri prin care să explicăm care este diferențiatorul nostru în piață și procesul de fabricatie a unei perechi de încălțăminte Enzo Margi. Digitalul ne aduce plusuri și minusuri. Unul dintre acest minusuri este acela că nu vei avea experiența produsului pe care o ai în magazin, decât după ce îl comanzi. Astfel că îndemn pe toată lumea să-și comande produsul, să-l țină în mână, iar dacă ceva nu le convine să îl trimită înapoi. Într-o săptămână maxim facem toate documentele de retur și livrăm sumele aferente înapoi în contul clientului. Noi vom suporta toate costurile. E atât de simplu.”

De ce e un brand 100% ecologic?


Toate soluțiile pe care Enzo Margi le folosesc în procesul de fabricare a încălțămintei sunt pe bază de apă, soluții care sunt prietenoase cu mediul. Chiar și tăbăcăriile din Italia de la care achiziționează materia prima folosește procese inovative prin care au reușit să recicleze peste 80% din soluțiile folosite la prelucrarea pieii.

Își doresc să acceseze fonduri norvegiene pentru energie regenerativă. Din păcate acest „badge” cu 100% ecologic, nu a fost editat de echipa care le-a construit site-ul, dar se vor ocupa de acest detaliu în curând.

De ce oferă cea mai bună calitate

Au pus la dispoziție tot know-how-ul acumulat în cei peste 30 de ani de experiență în crearea unei perechi de încălțăminte. În procesul de fabricare sunt implicate peste 60 de persoane. Însă clientul are tot dreptul, dacă nu îi place ceva sau dacă nu i se pare o pereche perfectă, să o refuze să o trimită înapoi, iar Enzo Margi îi vor trimite alta până când va fi perechea de încălțăminte perfectă. Toate acestea fără să suporte clientul costuri adiționale. Construcția unui nou produs pornește, întotdeauna, de la talpă. Aceasta trebuie să fie cât mai confortabilă și în trend. Odată ce au aceste ingrediente se continuă creionarea încălțămintei sport.

De ce să aleagă Enzo Margi

Andrei Mărginean consideră că sunt  multe motive pentru care un client să aleagă Enzo Margi. Încălțămintea Enzo Margi este fabricată integral din piele. Adică, atât exteriorul precum și interiorul este din piele de vițel, fabricată în tăbăcăriile din Italia. Pielea de încălțăminte poate fi: de vițel, de capră, de porc. Cea de porc trebuie exclusă din start, pentru că este cea mai proastă piele. De obicei cei care vând încălțăminte ieftină din piele, folosesc acest tip de piele pentru a se încadra în costuri. Însă aceasta nu este rezistentă, plus că îți creează niște senzații olfactive interesante.

Pielea de capra se întinde foarte tare și este moale. De obicei această piele se folosește cel mult pentru zona decorativă, cum ar fi gulerașul sau carâmbul. Nicidecum pentru capută sau ștaif. Iar cea de vițel este cea mai potrivită pentru a obține o pereche de încălțăminte corespunzătoare. Un alt motiv este atenția la detalii pe care o au asupra unei perechi de încălțăminte Enzo Margi. Se vopsește manual fiecare bucată de piele croită. Fiecare bucată de piele se egalizează (adică se ajustează grosimea piei la 1.1-1.2 mm) pentru uniformizare, se subțiază bucățile care vin suprapuse și ulterior cusute. Se prelucrează fiecare cusătură pentru a nu jena piciorul. Pentru că suntem în era în care toate se mișcă cu viteza, majoritatea produselor le au pe stoc, așadar livrarea se face în 24h.Transportul este gratuit. Modalitatea de retur este foarte simplă. Tot ce trebuie să faci, este să trimiți un mail pe andrei@enzomargi.ro, sau să suni la numărul de telefon de pe site. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să alegi Enzo Margi.

Îți mai dau eu încă un motiv. În plus, pe https://enzomargi.ro/stilmasculin/ poți să descoperi întreaga colecție. Iar dacă folosești codul Stilmasculin20 poți să beneficiezi de o reducere de 20%

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *