sacoul casual

Probabil ți-ai dorit de multe ori să porți un sacou într-un mod casual. Prin definiție, o ținută casual este o ținută lejeră, care transmite o atitudine relaxată.

În acest material îți voi prezenta câteva trucuri pentru a face, aproape, orice sacou să arate casual. Dar înainte de a merge mai departe aș vrea mai întâi să o luăm logic.

Cum să porți orice sacou într-un mod casual

1) Poți aduce diverse modificări sacoului

Poți schimba nasturii cu unii colorați, poți face dungi sau diverse imprimeuri cu o mașină de brodat sau de cusut. Poți adăuga cotiere sau schimba căptușeala sacoului. Sau chiar îl poți picta.

2) Datorită design-ului sacoului

Aici depinde de materialul din care este realizat, dar și design-ul aici. Îți vei da seama de un astfel de sacou când în vei observa.

3) Alege culoare

Un sacou colorat este considerat casual.

4) În funcție de combinațiile în care îl porți

Dacă porți un costum alături de un tricou atunci e o ținută casual. Costum + cămașă+cravată+ încălțăminte sport rezultă tot o ținută casual. Practic orice ai schimba la o ținută formală în scade nivelul de formalitate și inclină spre casual.

5) Încalcă regulile

Pe lângă regula ultimului nasture, care trebuie purtat întotdeauna desfăcut, ce altă regulă importantă știm despre purtarea unui sacou? Exact! Să nu purtăm niciodată mânecile suflecate.

Modalitatea prin care poți face un sacou să aibă un aspect 100% casual este să îl porți cu mânecile suflecate. Mă refer aici în special la sacourile diferite de cele sport, pentru că deja au o latură casual a lor. Trebuie însă să acorzi puțină atenție și materialului din care este fabricat sacoul, dar și felului în care sufleci mânecile, pentru a nu șifona prea tare materialul, încât să nu-l mai poți readuce la forma normală și urmele șifonării să rămână pe veci.

Desigur îl porți încerca peste un tricou în V sau unul henley. De altfel, acestea sunt principalele piese care favorizează mânecile suflecate. Mai poți încerca o cămașă în carouri, spre exemplu, pe sub, însă când vei sufleca mânecile sacoului trebuie să sufleci și mânecile cămășii, ceea ce va duce la foarte mult material adunat în acea zonă, poate prea mult.

Așadar, ce crezi? Ai purta sau ai purtat vreodată mânecile suflecate la sacou?

Tu cum ai purta un sacou într-un mod casual?

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *