Cum se face încălțămintea sport (sneakers) PaPrezzo la comandă

Încălțămintea pe comandă PaPrezzo, fie că ne referim la pantofi sau cea sport, presupune o serie de procese. Unele diferite și mai complexe comparativ cu produsele confecționate în serie.

Am petrecut o săptămână cu echipa PaPrezzo pentru a afla detalii din spate, care nu sunt vizibile publicului. Tocmai pentru a putea împărtăși cu tine (voi) câteva secrete din această meserie care datează de secole.

Stabilirea detaliilor

În prima fază se iau măsurile, stabilindu-se atât lungimea, cât și lățimea ambelor tălpi. Alături de măsuri se stabilesc eventuale particularități ale clientului pentru a face un produs cât mai confortabil și potrivit nevoilor lui.

Masuratori încălțăminte Paprezzo

Pe fișa clientului se trece modelul ales, tipul de piele, talpa, culoarea, detalii referitoare la personalizarea produsului și eventualele modificări pe care le dorește clientul.

Pentru sistematizarea procesului, fiecare client are propriul său „coș” în care sunt puse piesele produsului. De la plasarea comenzii și până la finalizarea ei, piesele componente ale produsului sunt plimbate în „coș” prin toate etapele de confecționare.

Tăierea pieselor conform tiparului

Primul proces al confecționării este acela de tăiere a pieselor produsului conform modelului ales de client.

Taierea pieselor conform model PaPrezzo

Personalizarea produsului

Următoarea etapă a procesului este personalizarea produsului prin broderie sau gravare cu laser, dacă clientul optează pentru acest detaliu.

Subțierea pieselor componente ale încălțămintei

Subțierea pieselor componente ale încălțămintei PaPrezzo

Subțierea marginilor pieselor componente este procesul necesar pentru ca bucățile produsului să poată fi montate. Proces care are în vedere atât design-ul estetic, cât și prevenirea incomodării.

mbinarea pieselor componente ale feței încălțămintei prin coasere

Prima etapă a subțierii este îmbinarea pieselor componente ale feței încălțămintei prin coasere. Care e urmată de montarea și coaserea căptușelii de fața încălțămintei. Între partea din față și căptușeală se fixează pânză pentru că încălțămintea să aibă ținută, detaliu care preîntămpină cutarea prematură a pieii.

Fixarea branțului și montarea întăriturii

Odată finalizată partea superioară a încălțămintei se trece la crearea părții inferioare.

Branțul este montat între talpă și fața încălțămintei. Astfel este fixat pe calapod cu ajutorul cuielor, etapă urmată de tragerea pe calapod a feței încălțămintei. Procesul de tragere a pielii pe calapod are rolul de a oferi formă, etapă succedată de fixarea părții superioare de branț, prin lipire.

Ștaiful și bombeul sunt întărituri care se montează în partea din spate a încălțămintei (partea superioară călcâiului), respectiv în partea din față, (zona de vârf), rolul lor fiind acela de a oferi ținută pantofului în zonele cele mai predispuse să își piardă forma. Bombeul are rolul de a păstra intact vârful pantofului, cu atât mai mult în cazul celor cu mers neatent, împiedicat

Tălpuirea

Talpuirea incaltamintei PaPrezzo

Înainte de aplicarea tălpii, se scămoșează partea inferioară a feței încălțămintei (marginile care au fost fixate pe branț). După care se degresează talpa pentru ca adezivul să aibă prindere între cele două componente. În anumite cazuri, pielea trebuie să fie vopsită înainte de tălpuire pentru a evita stropirea tălpii.

Aplicarea tălpii presupune un proces prin care Mircea introduce talpa în cuptorul special pentru ca adezivul să ajungă la temperatura optimă pentru lipire. Proces asemănător și în cazul feței încălțămintei, care este ținută la o sursă de căldură.

Ultimul pas al acestui proces este atașarea tălpii de partea superioară. După care urmează introducerea încălțămintei în presa hidraulică pentru lipirea precisă a celor două elemente.

introducerea încălțămintei în presa hidraulică

Scoaterea de pe calapod

Procesul de creare se încheie cu scoaterea încălțămintei de pe calapod cu ajutorul unui ștender.

Procesul de vopsire și finisare

încălțămintea sport PaPrezzo

În anumite cazuri (cum e și cel de față), talpa este cusută manual de partea superioară a încălțămintei pentru o durată de viață crescută. În plus, PaPrezzo te poate ajuta și la restaurarea încălțămintei mai vechi.

După coaserea tălpii, Andrei înlătură surplusul de adeziv, pregătind produsul pentru vopsire. Procesul de vopsire presupune, în funcție de culoare, aplicarea nuanței în mai multe straturi. Primul strat este cel de bază și este cel mai deschis. Urmând ca, de la un strat la altul, culoarea să prindă contur. În funcție de complexitatea culorii se pot aplica și până la 7- 8 straturi de vopsea.

Vopsirea căptușelii la încălțămintea sport PaPrezzo este inevitabilă în procesul de aplicare a culorii. Aspect pe care Andrei nu îl înlătură tocmai pentru a accentua faptul că produsele sunt vopsite manual.

Vopsirea captuselii Paprezzo

Deoarece cerințele clienților sunt variate în ceea ce privește culorile, cei de la PaPrezzo au ales să lucreze cu piele crust (piele în stare brută, nefinisată) pe care o pot vopsi în nuanțele dorite de fiecare client.

Aplicarea cremei se face cu o cârpă de bumbac și se lasă să acționeze aproximativ 30 de minute. Timp în care este aplicat acoperișul de branț cu logo-ul PaPrezzo. Odată ce crema pătrunde în piele, produsul este lustruit cu o perie din păr natural de cal și este pregătit de împachetare.

încălțămintea sport PaPrezzo

Adesea celor de la PaPrezzo li se cere să copieze modele de-ale brand-urilor internaționale deoarece sunt inaccesibile ca preț pentru unii, însă, deoarece PaPrezzo respectă munca pe care o fac atât ei, cât și brand-urile de renume, preferă să piardă această categorie de clienți decât să copieze munca altora.

Încălțămintea se pune în cutie, se parfumează și primește o etichetă din piele personalizată în semn de mulțumire că a ales serviciul PaPrezzo.

Etichetă personalizată PaPrezzo

Așa arată produsul finit înainte să ajungă în cutie și să fie expediat la client.

încălțămintea sport PaPrezzo

Pentru cei care doriți să încercați încălțămintea la comandă PaPrezzo fie că e vorba de una sport sau una formală veți găsi mai multe detalii pe site-ul lor https://paprezzo.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *