Încălțămintea de toamnă

În sezonul de toamnă suntem avertizați, indirect, că trebuie să ne concentrăm spre încălțămintea adecvate acesteia. Acest lucru presupune să trecem pe alte texturi, culori, materiale și modele. Încălțămintea de toamnă trebuie să fie confecționată în special din piele sau piele ecologică (imitație) deoarece este un sezon ploios și dacă tindem să purtăm încălţăminte din pânză sau material pe care o purtam vara riscăm să ne udăm la picioare. Nu numai că este un sezon ploios ci și răcoros, ceea ce este neplăcut.

Recomand ca încălțămintea să fie din piele normală și mai puțin din cea catifelată care are porii deschiși pentru că vei avea bătăi de cap când trebuie să o cureți de pete de praf și ploaie în cazul în care dorești  să ai încălțămintea impecabilă. Pe lângă acest lucru încălțămintea din piele normală poate fi ușor de curățat, este rezistentă la apă și nu se uzează așa de repede precum cea ecologică. În plus, pielea este și călduroasă având în vedere că este un sezon răcoros.

Încălțămintea de toamnă

Nu recomand încălțămintea foarte decupată deoarece vei fi nevoit să porți șosete joase, iar pe un sezon rece ca și toamna nu este prea plăcut. Încălțămintea trebuie să fie cât mai închisă ca și model ca să-ți fie cât mai confortabil pe acest sezon. Trebuie să renunțăm la șosetele joase și foarte joase ca să putem trece la cele potrivite sezonului. Acum ai ocazia să le încerci pe cele cu imprimeu, dar să nu fie foarte groase. Avantajul acestora este că îți oferă nenumărate posibilități de asortare la ținută.

Pantofii pe care ți recomand se pot purta aproape la orice ținută atâta timp cât respectați cromatica și textura. Pentru a nu avea bătăi de cap, pantofii negri te salvează în orice situație.

Mare grijă!!! Există pantofi cu talpă din piele care sunt foarte buni ca rezistență, dar pe sezon ploios sunt foarte alunecoși. O alternativă ar fi pantofii cu talpă din cauciuc antiderapant.

Pentru a prelungi durata de viață a pantofilor trebuie să te ți de unele reguli de îngrijire. De exemplu, când ajungi acasă după o vreme ploioasă ei trebuie mai întâi spălați cu apă curată, după care se șterg cu un prosop uscat. Astfel evitați cutele și ridurile pantofiilor.

În concluzie

Încălțămintea la care trebuie să renunțăm:

espadrile

-teniși din pânză

pantofi de iaht (dacă este foarte frig)

-încălțămintea de culoare albă

Încălțăminte de care avem nevoie :

-pantofi

ghete

În special toamna se poartă pantofi de culori pământii și se renunță la cei albi.

Ghetele se poartă la sfârșitul sezonului de toamnă începutul sezonului de iarnă pentru că riști să-ți fie prea cald, iar despre această încălțăminte voi nota mai târziu.

încălțămintea toamnă
1.Încălțămintea de toamnă
încălțămintea toamnă
2.
3.
mens boots ankle boots
4. Încălțămintea de toamnă
mens ankle boots1
5. Încălțămintea de toamnă

sursa foto: porhomme.com, tqn.com, overstock.com, planetshoes.com, mylovelybigfeetblog.com

Related Posts

12 thoughts on “Încălțămintea de toamnă

 1. justy spune:

  Niste poze cu incaltaminte de toamna ar fi bine venite :D

 2. Laci spune:

  @Justy.

  Mersi pt sugestie. Am adaugat cateva poze.

 3. DomnulT spune:

  Mie imi place ultima imagine.

  Sa va spun dece:

  -pielea intoarsa nu o poti purta mereu la imbracaminte eleganta.

  -maroniul acela e ok, astfel ca nu e prea deschis sa se vada petele de murdarie nici prea inchis – are un grad de luminozitate perfect pentru sezonul tomnatic, asta da ii dai cu crema :))

  -sunt mai comozi cu elastic, pentru ca nu pierzi timp pentru legarea sireturilor si mai ales, probabil vi istovit acasa pe vreme urata si nu mai ai rabdare sa desfaci sireturile :)

  -Un alt avantaj legat de lipsa sireturilor e ca se curata mai usor iar elasticul face ca pantoful sa stea confortabil pe picior.

 4. Laci spune:

  @Domnul T.

  Excelente completari.

  Mersi.

 5. Adelin1 spune:

  Am o pereche de ghete identica cu cea din ultima poza, doar ca fara modelul acela.Din pacate am observat prezenta unor „incretituri”, cred ca de la zapada, ce pot face sa scap de ele?

 6. Laci spune:

  @ Adelin1

  Inca mai este zapada pe la tine de postezi asa de tarziu? :D

  Aici ai un articol care te-ar putea ajuta.

 7. Adelin1 spune:

  Nu, dar ma mai uitam pe articole si am dat peste acesta si mi-am amintit de problema :))
  Ai uitat sa pui linkul cred.

 8. Adelin1 spune:

  Sau te refereai la sfatul din acest articol?

 9. T. Catalin spune:

  @Laci pe timp de toamna este permis purtarea adidasilor (stiu ca ii urasti :D ) dar totusi?

 10. Teodor Vl. spune:

  Laci, ce vrei sa spui prin incaltaminte decupata? In sensul ca nu sunt inalte?

  1. Laci spune:

   Sunt prea joase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *