Downton-Abbey-has-brought-shooting-back-into-popularity-900x600

Încă din Antichitate, pe timpul Asirienilor vânatul a devenit un hobby pentru înalta societate. Regii, prinții și nobilii se întreceau între ei și își încercau abilitățile militărești la vânătoare. Aceasta, bineînțeles pe lângă faptul că mulți bărbați vânau pentru hrana, nu pentru plăcere.

De ce vanatorii adevarati sunt stilati

Datorită braconierilor, vânători fără stil, în Anglia s-a reglementat vânătoarea și această activitate a devenit un privilegiu, de care se puteau bucura doar nobilii. Cu timpul în Anglia s-a format o tradiție de durată în privința stilului vânătoresc, care presupune de cele mai multe ori costum de tweed, vesta, bretele și cravată.

Cu mult timp înainte de introducerea camuflajului, adevărații vânători erau un etalon de stil pentru bărbații din comunitate. Să vedem câteva articole vestimentare folosite la vânătoare, dar care sunt la fel de potrivite și pentru activitățile cotidiene.

Costumul din tweed

ere
De ce vanatorii adevarati sunt stilati

Costumul din tweed este potrivit pentru toamnă – iarnă, dar îl poți purta în zilele mai reci de primăvară. Anul acesta Tweed Run, evenimentul dedicat bicicliștilor stilați care poartă tweed, este programat abia în Mai.

Pentru o ținută mai casual poți purta doar sacoul sau doar pantalonii din tweed. De asemenea se găsesc în comerț cravate și șepci din tweed.

Cravata și eșarfa

dogsnties_edit_7-copy-700x467

Cravata și eșarfa cu motive vânătorești sunt cel puțin înteresante. Sunt destul de rare și pot aduce originalitate ținutei tale. Cu puțină răbdare la cumpărături, poți găsi diferite modele cu animale, plante sau chiar peisaje.

Bretele

51ac08b8d6e14be5e438ffe7ee48de5c

Bretelele se folosesc de obicei la vânătoare, fiind considerate mai practice. Iar pentru o ținută de zi cu zi sunt o alegere foarte inspirată. Sunt mai mult mai rare decât curelele de piele, puțin mai sofisticate și dau o tentă retro ținutei tale. Acestea se asortează în primul rând cu cravata sau papionul și pot fi în contrast cu cămașa. Cred că suntem gata de vânătoare!

a3660b3d4626727cda5f05852d6e19ae

Surse fotografii: foto1, foto2, foto3, foto4, foto5.

Related Posts

One thought on “De ce vanatorii adevarati sunt stilati

  1. Pascus spune:

    Hai sa lasam prostiile ca vanatorii adevarati sunt stilati. Nu e neaparat cazul. Nu vad nici un motiv pentru care as purta un costum la vanatoare doar pentru ca asa o faceau in trecut. E de mentionat ca acest costum era in loc de tinuta sport pe vremea aceea. Era cea mai lejera tinuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *