Accesoriile Retro Pentru O Tinuta Moderna

Accesoriile retro au devenit tot mai prezente în ținutele purtate de bărbații care se încadrează la categoria dandy. Termenul „retro” a apărut în anii 1970 și a fost folosit pentru a descrie articole vestimentare care au diferite motive pentru care au fost  folosite în trecut. Deci nu este vorba despre haine vechi, ci despre haine care au caracteristici din moda anilor trecuți. Stilul retro recapitulează și se concentrează pe articolele, moda și stilurile din anii 1940 până în 1990.

Accesoriile retro pentru o tinuta masculina moderna

Stilul retro reușește să îmbine nostalgia față de moda și lucrurile „trecute” cu o atitudine detașată și ușor ironică. Acestă atitudine semi-ironică și semi-nostalgică în același timp a stilului retro se potrivește de minune în anumite situații. Situații pe care bineînțeles le alegi tu, după bunul tăul plac. În continuare am ales câteva articole vestimentare reprezentative ale stilului retro.

Pălăria Fedora

Accesoriile Retro

Chiar dacă e posibil să asociem pălăria Fedora cu prohibiția și gangsterii din anii ’40, aceasta este o alegere foarte bună și versatilă, când vrem să ne creăm o ținută retro. Se pare că în ultimul timp, datorită celebrităților care o poartă, pălăria revine la modă.

În funcție de materialul și modelul pălăriei o poți purta atât la o ținută elegantă, cât și la una casual. Când alegi o pălărie, gândește-te la ce ocazii și la ce gen de ținută o vei purta.

Bretelele

Accesoriile Retro

În trecut bretelele erau un must-have pentru domni. Se întâmpla adesea, atunci când stăteau de vorbă să se țină cu degetele mari de bretele. Cu toate că bretelele și-au pierdut din popularitate în ultimul timp, încă se bucură de recunoaștere mai ales în cadrul celor interesați de stil. Iar faptul că nu sunt atât de populare poate fi un avantaj, care să-ți scoată în evidență ținuta.

Ceasul de buzunar

Ff614835D1895Bf6B7D84Ed1Db51E444

În această eră a tehnologiei, plină de smartphone-uri și gadgeturi, ceasul de buzunar nu are sens dacă gândim din punct de vedere practic. Dar dacă ne gândim la stil și estetică, ceasul de buzunar a rămas un accesoriu deosebit de rafinat.

Bastonul pentru mers

7824E09145E60E4E8578417C220C1F55

Acesta este un accesoriu interesant care a dispărut cu totul de pe scena modei masculine. Astăzi cel mai probabil ne-am gândi că respectivul are un handicap sau este nevăzător. Dar în trecut bărbații purtau de adesea astfel de bastoane în plimbările lor, pur și simplu acestea făceau parte din stilul masculin. Mă întreb cum s-ar potrivi acest baston astăzi. Tu ce părere ai? Ai folosi un astfel de baston?

Cum ai purta accesoriile retro?

Surse fotografii: foto1, foto2, foto3, foto4, foto5.

Related Posts

3 thoughts on “Accesoriile retro pentru o tinuta masculina moderna

  1. Laurentiu Plesa spune:

    Ce-i drept, mai purtam odinioara din cand in cand, un baston cu mine… telescopic :)

    Era fain pentru ca dincolo de aplicabilitatea lui practica (pe spatele altora), se putea lungi si il puteai baga in buzunar cand doreai.

  2. Eu folosesc umbrela in loc de baston.

  3. Marius spune:

    Bretelele la barbati vor fi in totdeauna un accesoriu care vor condimenta o tinuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *