om de succes

Cred că voi, cei care citiți articolele publicate de stilmasculin, nu o faceți din întâmplare. Și știți și voi asta.  Altfel n-ați fi aici. În același timp cred că o mare parte din voi, doriți să deveniți antreprenori de succes.  La noi în țară, afară, colaborând, eventual cu nume mari în domeniu.  Asta dacă nu sunteți deja în ipostaza de a vă vedea deja munca dând roade.

Ești un om de succes? Vrei să fii?

În 1 aprilie am avut prilejul să particip la evenimentul “Antreprenori pe scenă. Pentru studenți”, organizat de Banca Transilvania, eveniment la care invitat a fost antreprenorul Dragoș Petrescu, CEO, City Grill. El este omul care a reușit să dezvolte cea mai mare afacere de restaurante și cafenele din România. N-a avut o viață prea ușoară, fiind crescut de bunici. La vârsta de treisprezece ani acesta și-a promis că o să facă în așa fel încât să ducă o viață fără lipsuri. Dar a început să-și câștige existenta abia din timpul facultății.

Prima sa afacere a fost, după cum a relatat, cumpărarea de ziare de la o tipografie din București, ziare pe care le revindea cu un mic adaos. Apoi a avut un loc al său într-o piață din capitală unde își instalase o tarabă la care se vindea “de la unt, până la spray Fa”,  după cum și-a adus acesta aminte zâmbind.  Azi a devenit unul din cei mai mai oameni de succes din domeniu, deținând grupul City Grill, acesta cuprinzând șaisprezece localuri.

Ce face în puținul timp liber pe care îl are? Îi place să citească. Citeste cărți despre antreprenoriat. Consideră că e unul din pașii esențiali  spre a ajunge la un astfel de succes. Trebuie să știi cum anume să gestionezi banii ca să îi înmulțești. A citit când a fost doar un tânăr, dar citește și acum. Și îi face plăcere. Cărțile pe care le citești, te definesc, consideră  Dragoș.

Vreți să știți care sunt top trei titluri ale cărților pe care le-ar recomanda noilor antreprenori? În ordine aleatorie, acestea sunt: “David si Goliat” de Malcolm Gladwell, “Gândește ca un traznit” deStephen J. Dubner si  Seven D. Levitt și “Exceptionalii”, tot e Malcolm Galdwell.

Pe lângă acese trei  cărți recomandate de Dragoș Petrescu, cărți din care cu siguranță înveți multe lucruri pe care credeai că le știi, dar de altfel nu le știai, consider că nici “Cel mai bogat om din Babilon” de George S. Clason nu ar trebui trecută cu vederea. E una dintre cărțile care nu trebuie să scape niciunui tânăr care face  primii pași în ceea ce înseamnă lumea afacerilor. Dacă vrei să fii un om de succes, începe prin a citi și prin a te cultiva.

                Totuși, în concluzie, am ajuns să mă întreb umătorul lucru: de ce sunt atât de  multe fete/femei care se plâng că nu sunt fericite lânga un barbat care are tot ceea ce alții și-ar dori?  Simplu. Nu sunt fericite. Știm că oamenii de business nu au timp pentru femeia de lânga ei, pentru familie. Un astfel de bărbat nu va avea niciodata suficient timp încât să-și satisfacă toate plăcerile. Așadar, aveți grijă. E un cuțit cu două tăișuri. Dar echilibrul poate fi cheia succesului.

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *