Înlocuitor Cămășii

Deși ne îmbrăcăm formal sau casual câteodată avem nevoia să căutăm un înlocuitor al cămășii. Deși este cea mai des întâlnită piesă vestimentară din garderoba masculină încă există mulți bărbați care nu doresc să o poarte. Pe lângă asta mai există cei care nu știu ce să poarte în locul ei.

De multe ori suntem așa de absorbiți de anumite piese vestimentare încât uităm să mai încercăm și altceva. Cu siguranță fiecare dintre voi aveți o cravată, o cămașă, un costum, cravată, o pereche de pantofi, un tricou preferat, etc pe care le purtăm prea des.

Acest material are scopul de a oferi și alte alternative. Avem de ex cei care din prisma slujbei trebuie să se îmbrace formal și câteodată când au casual friday se îmbracă la fel ca și în restul zilelor.

Există un înlocuitor al cămășii?

Deși este probabil cea mai caracteristică și mai definitorie piesă vestimentară pentru un bărbat, uneori simțim nevoia să nu apelăm la ea ca prim element care acoperă pielea, cu toate că vorbim de acea piesă care prin elementele specifice precum gulerul sau manșetele a căror un centimetru, doi îi lași vizibili, amplifică esteticul ținutei.

Cu toate că ne oferă nenumărate avantaje, uneori simțim nevoia să o lăsăm pe umeraș și să alegem altceva.

Ce putem alege? Ei bine, în acest articol îți voi da exemple de ținute din care excludem cămașa.

Sau nu neapărat. Pentru că primul tip de ținută este perfect pentru temperaturi mai ridicate și poți pune cămașa în postura hainei pe care o îmbraci peste. Mai exact, să îmbraci un tricou pe sub cămașa, iar cămașa să o lași descheiată sau eventual să îți închei doar câțiva nasturi. În acest caz alege cămași mai casual.

Al doilea tip de ținută exclude în totalitate cămașa însă apelează la un element din garderobă care păstrează o parte din versatilitatea acesteia, mai exact gulerul: tricoul polo. Se potrivește perfect sub un sacou:

Sau, dacă temperaturile sunt mai ridicate, poți să renunți la haină și să ieși din casă doar în tricou polo și pantaloni chinos:

O altă variantă, tot cu guler, o reprezintă bluza polo pe care o găsești în două variante. Varianta mai groasă și sport ca și în exemplul de mai jos.

Sau bluza polo tricotată care are un aspect vintage este subțire și este un înlocuitor al cămășii

Sau o poți purta sub un sacou.

Tricoul henley îl găsești cel mai adesea în modele simple sau cu dungi orizontale în diferite culori. Avantajul e același ca în cazurile de mai sus: poți să îl îmbraci ca element la vedere sau poți să porți un sacou peste:

O altă variantă considerată mai sport o reprezintă hanoracul. Personal prefer să-l port iarna datorită confortului termic și al asortării între texturi.

Nu în ultimul rând, deși auzi peste tot că un pulover se poartă doar cu cămașă pe dedesubt, depinde doar de tine dacă știi sau nu să îl faci să arate bine în caz că alegi să încalci această „regulă”. Personal consider că helanca este un înlocuitor bun al cămășii în situațiile formale.

Ce înlocuitor al cămășii preferi?

2 thoughts on “Există un înlocuitor al cămășii?

  1. Cristian spune:

    Personal îmi place tare mult helanca și tricoul polo, dar acum am văzut cât de bine arata și acea combinație cu hanorac, nu bănuiam niciodată ca hanoracul ar putea fi un înlocuitor pentru cămașă și sa arate atât de bine.nice job.

    1. Laci spune:

      Mersi. La hanorac a intervenit cu textura. Din acest motiv a fost mai simplu de asortat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *