Second Hand Ebay

Cumpărătorii din Marea Britanie au cheltuit în ultimele 12 luni 187 de milioane de lire pe produsele Second Hand Ebay Uk. Pentru curioși această sumă s-a cheltuit pe 20 milioane de articole vestimentare second hand cu o creștere de 15% în ultimii cinci ani.

Produsele second hand Ebay Uk

Datele din spatele platformei Ebay Uk arată că cumpărători din Marea Britanie caută variante cât mai prietenoase cu mediul din punct de vedere vestimentar. În perioada iulie 2016- iunie 2019 cuvintele cheie:  „sustainable” au crescut până la 600%, „used” până la 417 % și „eco-friendly” până la 344%. Doar în decurs de 1 an s-au înscris aproape 10.000 de vânzători din dorința de scăpa de o parte dintre hainele purtate.

Ebay Uk a făcut un top cu cele mai vândute piesele second hand. Pe primul loc au fost tricourile din care s-au vândut peste 6 milioane de bucăți, pe al doilea rochiile (4,3 milioane de bucăți) și pe al treilea paltoanele (2,9 milioane).

Cei cuprinși cu vârste între 40-49 de ani au cumpărat peste 4 milioane de articole vestimentare second hand. Mai mult decât orice categorie de vârstă. O astfel de creștere s-a observat și la categoria de vârstă 50-59 de ani. Aceștia au cumpărat cu 16% mai mult față de anul 2014. Iar achizițiile celor trecuți de 60 de ani au crescut cu 41%.

Aceste cifre vor crește deoarece cumpărătorii au devenit mai conștienți de comportamentul lor impulsiv când vine vorba de cumpărături. De ambele tabere. Atât la cumpărători precum și vânzători. Să nu uităm faptul că unii au o adevărată afacere comercializând doar piese second hand bine alese. Asta se datorează și brand-urilor fast fashion care scot colecții noi în fiecare săptămână. În această situație câștigă doar brand-urile. Natura pierde și noi pierdem.

Gândește-te doar la câte produse ai cumpărat în perioada reducerilor când de fapt nu ai avut nevoie de ele. Sau cât de des ai cumpărat anumite haine sau la obsesia de avea haine noi de fiecare dată. Cumpărând produse second hand vei închide frumos acest circuit. Te vei alege cu chestii deosebite, durabile și cu un impact bun asupra mediului.

Dacă dorești mai multe detalii despre cum să faci cumpărături inteligente poți vedea acest ghid de shopping.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *