Pantaloni Cu Talie Înaltă Sau Joasa Stil Masculin

Cu siguranță ai observat această tendință de a avea fie pantaloni cu talie înaltă, fie joasă. Pentru un necunoscător e greu de spus, la prima vedere, care dintre cele două modele îți vin mai bine.

Nu știu câți dintre voi verificați înălțimea taliei când mergeți să vă cumpărați o pereche de pantaloni. Sau mergeți special să căutați pantaloni cu talie înaltă sau joasă. În cazul meu ,cu siguranță, nu îi doresc pe cei cu turul lăsat. Nu-i înțeleg și sper să dispară cât mai repede.

Pantaloni cu talie înaltă sau joasă?

Înălțimea taliei o putem determina măsurând de la betelie până la bifurcarea dintre cei doi craci de la pantalon. Acest lucru ne ajută să ne dăm seama cum se vor așeza pantalonii. Cei cu talie înaltă stau în mod natural pe talie și îți fac picioarele mai lungi. Iar cei cu talie joasă se așează mai bine pe șold care îți lungește partea de sus a corpului. Sau mai este și varianta de mijloc care echilibrează cele două părți.

Talie Pantaloni

Aici intervine și mărimea pe care o ai la pantaloni. Cu cât mărimea unui pantalon este mai mare cu atât este și talia.

Modul în care îți alegi talia ține foarte mult de preferințe. În anul 2000, în perioada facultății, am avut multe perechi cu talie joasă pentru că era ceva nou și diferit față de cei cu talie înaltă. Dacă stau bine să mă gândesc acei pantaloni nu mă avantajau. De ce aș fi dorit să am picioare mai scurte?

Pentru a merge pe firul logic trebuie să luăm în considerare tipul nostru de corp. În funcție de tipul de talie aleasă poți avea picioare mai scurte sau mai lungi.

Dacă ai un trunchi prea lung, comparativ cu restul corpului, atunci pantalonii cu talie înaltă îți va aduce un balans. Sau dacă ai picioarele prea lungi atunci pantalonii cu talie joasă vor aduce un echilibru. Acest artificiu este vizibil doar atunci când porți combinația de tricou/cămașă și pantaloni. Dacă porți o jachetă sau un sacou încheiat atunci nu mai contează cele descrise mai sus.

Dacă îți plac pantalonii cu pliuri atunci aceștia îi vei găsi doar cu talie înaltă și vin în avantajul celor cu burtă.

Dacă nu te încadrezi în cele descrise mai sus și ai de ales între talie înaltă sau joasă gândește-te înainte la imaginea ta. Cei cu talie joasă, pe lângă cele descrise până acum, sunt considerați mai tinerești. Aici intervine si vârsta, dar și modul în care corpul ți se transformă în timp. În plus, cei cu talie înaltă sunt considerați mai serioși.

Mulți bărbați pasionați de acest domeniu vor apela la un croitor pentru a avea pantaloni cu talie înaltă. Avantajul e că acei pantaloni au fost creați special pentru ei dacă croitorul este unul priceput.

Un mic dezavantaj al pantalonilor cu talie joasă e că îți va ieși cămașa mai repede din pantaloni. Am văzut mulți bărbați purtând pantaloni cu talie înaltă și cravată. Pe majoritatea pe care i-am observat aveau talia prea înaltă și purtau parcă cravate de copiii. Sunt câteva soluții în acest caz:

-fie nu porți cravată

-fie o porți introdusă în pantaloni

-fie o lași intenționat mai lungă

-fie maschezi cravata purtând sacoul încheiat

Ce fel de talie preferi la pantaloni?

2 thoughts on “Pantaloni cu talie înaltă sau joasă?

 1. Paul spune:

  Nu stiu ce sa zic de patalonii cu talie joasa purtati intentionat asa, fara sa fie cazu. Nu numai ca nu imi plac dar nici nu ii suport. La tricouri daca te apleci ti se vede c***l. Pantalonii stau ca dracu’ pe tine. Ii vezi in special la rapperi sau la cei care se identifica cu ei.
  Citisem undeva ca moda asta cu pantalonii cu talie joasa sau lasati intentionat mai jos aparuse in puscarii la cei care erau dispusi sa ofere „anumite” servicii celorlalti (intelegi ce fel de servicii).
  Oricum prefer de o mie de ori pantalonii cu talie inalta decat cei cu talie joasa.

  1. Laci spune:

   Super,

   Mă bucur că ți foarte mult la partea estetică. Poate acest material ajunge la câteva persoane care sunt încă indecise în această privință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *