Femeia Poate Face Diferența Într-O Comunitate De Barbati

Pentru ca femeia să facă diferența într-o comunitate de barbati sunt necesare două lucruri:

Primul, ca ea să fie o femeie puternică, să fie o femeie independentă și să-și dorească să facă diferența în general și nu neapărat într-o comunitate de bărbați. De fapt poate fi valabil tututor. În drumul spre succes.

Femeia poate face diferența într-o comunitate de barbati?

Al doilea lucru, depinde de bărbați. Depinde de nivelul lor intelectual, de nivelul lor de a înțelege că o femeie poate fi mai bună decât ei.

Să accepte acest lucru. Pentru că bărbații, o parte dintre ei sunt încă deranjați de ideea de a accepta sfatul, opinia unei femei.

Sau de a se lăsa conduși de o femeie. Probabil că simt cum că masculinitatea lor ar avea de suferit. Cum eu ca bărbat să accept ca o femeie să facă diferența? Să fie mai bună decât mine?

Comunitatea încă nu acceptă fără o ”luptă” să piardă piedestalul.

Acest lucru se întâmplă de zeci de ani, ca o femeie pentru a face diferența să muncească de două sau chiar trei ori mai mult decât un bărbat.

Nu cred că există acea egalitate de șanse.

Însă comunitatea de barbati în care o femeie poate fi acceptată cu lejeritate și apreciată este de fapt o comunitate mai mică din marea comunitate de barbati.

Inclusiv în comunitatea de barbati există “lupte” între bărbați pentru “putere”.

Pentru că o parte acceptă faptul că societatea se schimbă, se diversifică iar cealaltă parte preferă să închidă ochii și să stigmatizeze tot ceea ce este nou.

Revenind la ideea textului, dacă o femeie poate face diferența într-o comunitate de bărbați răspunsul meu este DA CLAR.

Una dintre femeile care au făcut diferența într-o comunitate de bărbați este Margaret Thatcher. A fost acceptată intr-o comunitate exclusiv a bărbaților.

Margaret_Thatcher-394716

Deciziile ei politice, controversate sau nu, au împins însă Marea Britanie spre ceea este acum în zilele noastre. A fost prima femeie aleasă ca lider al unui partid politic important, a prima femeie aleasa premier în Europa. A avut cel mai lung mandat ca premier al Marii Britanii.

O altă femeie de succes care este acceptată într-o comunitate de bărbați este Christine Lagarde.

Doamna din imaginea alăturată este directorul general al Fondului Monetar International. Este prima femeie care a devenit director general al FMI și de asemenea prima femeie ministru al unei țări G8.

Christine Lagarde
Christine Lagarde

Un al exemplu este Amelia Mary Earhart…prima femeie care a zburat singură deasupra Oceanului Atlantic.

Amelia-Mary-Earhart-July-24-1897-1937-Femeia Poate Face Diferența Într-O Comunitate De Barbati

Intrăm puțin și pe tărâmul fashion:

Natalie Massenet. Este un antreprenor de succes în domeniul fashion, povestea ei fiind considerată una dintre cele mai de succes de către ziarul The Observer.

Deține site-ul www.net-a-porter.com   2,5 milioane de vizitatori unici are lunar site-ul deținut de către Natalie Massenet.

Nataliemassenet1-Femeia Poate Face Diferența Într-O Comunitate De Barbati

Revenind pe plaiurile mioritice în ceea ce privește subiectul textului, aduc la lumină numele de Smaranda Brăescu. Pentru mulți nu înseamnă nimic dar ea a fost prima femeie pilot din România, prima femeie care a obținut brevetul de parasutist. Campioană mondială la parașutism cu recordul de 7400 metrii. Iar în 1932 stabilește primul record de traversare a Mării Mediterane.

Smaranda Braescu2

În încheiere, rămân tot pe plaiurile mioritice dar prezint o doamnă de succes și acceptată de comunitatea bărbaților.

Camelia Șucu.

Camelia-Sucu

”Mama” Mobexpert cel mai mare retailer de mobilă din România. În acest moment deținând locul 84 în topul milionarilor români.

Concluzia:

Toate cele șase femei au avut ambiția de a fi în viață mai mult decât societatea le-ar fi permis. Au fost și sunt cele mai bune în domenii în care bărbații sunt majoritari.

O femeie poate face diferența! Totul rămâne la latitudinea noastră ca bărbați să acceptăm ideea că o femeie poate face diferența și automat ca bărbat să înveți de la ea.

sursa foto: aiciaici, aici, aici, aici, aici și aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *