Stilul Italian

Prolog:

Când vine vorba de italieni, fie că ne gândim la o plimbare în parc, fie că se duc la magazin  să cumpere o sticlă de vin toscan  sau la o serată alături de prieteni , aceştia se vor îmbracă într-un mod care va impresiona.  Realizează acest lucru impecabil şi aproape fără efort, având un stil înnăscut şi inconfundabil.

La vita e bella- stilul italian

Sunt un popor la care vârstă nu contează. Astfel, trebuie specificat faptul că un bărbat la 40 de ani nu se sfieşte să poarte articole vestimentare colorate, lucru ce la noi ar fi o imagine aparte în  mediul citadin. În timpul verii verdele, roşul , galbenul, albul sau albastrul sunt la ele acasă(rar vom vedea negru), dar nici iarna nu sunt neglijate. Bărbaţii  deţin cunoştinţe în materie de ţesături  sau despre modul în care ar trebui să arate un costum pe croit măsură.

Câteva sugestii care îţi vor înfrumuseţa ţinutele şi te vor aduce mai aproape de stilul vestimentar al domnilor italieni:

 • Vizitează-ți croitorul mai des, sau dacă nu ai încă unul caută! Un gentiluomo adevărat are haine pe măsură.
 • O cămaşă roz nu te va face mai puţin bărbat decât eşti, aşa că experimentează culoarea în ţinutele tale.
 • Încearcă Sprezzatura
Fabio Attanasio
Fabio Attanasio La vita e bella- stilul italian

Sprezzatura, face parte din stilul italian. Pe scurt, este arta de a încălca regulile vestimentare ţinând cont, totodată,  de ele. Faptul că partea mai subţire a cravatei nu stă în spatele părţii late sau dorinţa unor persoane de a purta pantalonii mai scurţi decât prevăd canoanele pot fi interpretate drept sprezzatura  A nu se uita un aspect extrem de important, restul ţinutei trebuie să fie impecabilă. Un reprezentant de seama al acestei tehnici este  Gianni Agnelli prin faptul că purta ceasul peste manşetă cămăşii.

 • Nu uita de şosetele colorate. Acestea se vor concretiza într-o pată de culoare care-ţi va înveseli ţinuta şi te va scoate în evidenţă.
 • Foloseşte batiste de buzunar cât mai vesele. Trebuie să fim conştienţi de faptul că în materie de accesorii un bărbat nu-şi poate permite luxul unei femei. Aşa că nu ezita. O mică bucăţică de material ce poate fi pusă în buzunarul de la piept nu trebuie ignorată. Explodează! Foloseşte imprimeuri, nu se poate întâmpla nimic rău.
 • Nu uita să incluzi un dimple în nodul de la cravată, ajută ca acestă să stea într-o poziţie “erectă”, făcându-te să ieşi în evidenţă faţă de restul masei de purtători ai acestui accesoriu.
 • Renunţă la cămăşile cu guler clasic, asta dacă forma şi conformaţia feţei îţi permit, şi încearcă-le pe cele cu “Italian collar”. Acestea îţi vor da volum şi un aspect mai relaxat, chiar şi în cadrul ţinutelor bussines.
 •  
 • Accesorizeaza-ţi ţinuta cu o pereche de ochelari care-ţi poate da un aer dezinhibat. Încearcă ramele ce pot ieşi în evidenţă, încearcă diferite forme sau mărimi şi nu în ultimul rând, încearcă lentilele de tip oglindă(vor da un plus de personalitate).
 • Nu în ultimul rând, fie că este vara fie că este iarnă, încearcă o eşarfă. În anotimpul estival sunt recomandate ţesăturile uşoare cum ar fi bumbacul şi inul, iar la venirea frigului ţesăturile precum lână sau caşmirul.
 • Printre cei mai cunoscuţi italieni ce sunt consideraţi exemple de stil masculin se numără : Fabio Attanasio, Gianni Agnelli ,Linno Ieluzzi sau Lapo Elkann.
22212Linoweb
La vita e bella- stilul italian

Epilog:

Încearcă într-o dimineaţă să-ţi începi ziua cu un espresso în locul cafelei tale obişnuite şi cu o tarantella napoletană în locul muzicii de la radio. Vei înţelege de ce italienii au o vitalitate specifică. Te vei simţi mai aproape de Milano, Roma sau Verona fără prea multe eforturi.

Cum ții se pare stilul italian?

Sursa foto aici, aici, si aici

Related Posts

2 thoughts on “La vita e bella- stilul italian

 1. George Roman spune:

  Ce este un dimple? nu am reusit sa gasesc nici pe google.

 2. Incretitura de la baza nodului cravatei. Ai in linkul de mai jos un how to foarte bun.
  https://www.gentlemansgazette.com/tie-dimple-how-to-guide/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *