Festivalul Boutique Awake 2021 - Ediția Nomad

Primul festival boutique din România, AWAKE, va reveni în 2021 sub forma unei serii de evenimente cu capacitate limitată, de tip Nomad, ce se vor desfășura în această vara în mai multe orașe din țară. Biletele achiziționate pentru ediția din 2020 rămân valabile pentru oricare dintre orașele în care vor avea loc noile ediții AWAKE.

AWAKE a fost primul festival autohton care a anunțat faptul că ediția din 2020 nu va mai avea loc, la finalul lunii februarie a anului trecut, înainte că guvernul român să anunțe interzicerea festivalurilor din vară. „Încă din vara anului trecut am decis să ne păstrăm echipa și să lucrăm la un plan care să readucă AWAKE sub forma unui festival cât mai sigur. Evident că am sperat că vom putea reveni la muncă în mod ‘normal’ în 2021, dar nu puteam să ne bazăm doar pe speranță. Suntem aproape în februarie și în continuare activitatea întregului sector de evenimente este oprită, nu avem siguranța că în vară se vor putea organiza festivaluri cu zeci de mii de oameni sau vor fi permise tot evenimentele cu capacitate limitată.” a declarat Laura Coroianu, directorul festivalului.

AWAKE 2021 va deveni astfel un festival nomad, urmând a se desfășura în fiecare weekend într-un alt oraș din țară. În acest moment lista include, alături de domeniul Teleki din Gornești, Mureș, cel puțin încă patru orașe: Constanța, Iași, Cluj Napoca și București. Vom păstra desigur ADN-ul de festival boutique de artă, muzică și idei, rămânând astfel fideli conceptului original AWAKE, dar vom veni și cu un upgrade inovator pe partea de experiență.” a adăugat Laura Coroianu.

Capacitatea noilor evenimente AWAKE va fi limitată, în acest moment festivalul bazându-se pe un scenariu ce va permite acomodarea între 1000 și 3000 de oameni pe zi în fiecare oraș. „AWAKE a atras mereu un public implicat, responsabil, și nu ne facem griji cu privire la faptul că fanii festivalului reprezintă target-ul perfect pentru a practica acest tip de solidaritate. Suntem în discuții cu reprezentații autorităților și încercăm să obținem cât mai din timp un răspuns clar în ceea ce privește normele legale pe care statul român le va impune pentru evenimente, dar din experiența anului trecut știm că acest lucru poate dura. Sperăm totuși să ne putem baza curând pe direcții concrete, să putem trece în etapă următoare a organizării.” a declarat Guido Janssens, managing partner Emagic (compania-mama a AWAKE).

Mai multe detalii despre locațiile evenimentelor, datele de desfășurare, dar și despre concept, line-up și bilete vor fi anunțate în curând.

Festivalul AWAKE este implementat în 2021 cu sprijinul Granturilor SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Valoarea finanțării nerambursabile este de 937.562,65 lei (193.731,30 euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *