Review ASUS ZenFone 7 Pro

ASUS ZenFone 7 Pro este un telefon unic și la fel de special ca și bărbații care își dezvoltă un stil personal. Are acel ceva care îl pune în evidență.

Comparativ cu predecesorul său – ZenFone 6, noul model a venit cu foarte multe îmbunătățiri. Merită menționate: display-ul SUPER AMOLED, camera rabatabilă triplă, rezoluție de înregistare video de top, de 8K 30 fps.

În cutia, în care vine telefonul, vei găsi două huse. Fie pui în evidență partea gradientă a telefonului cu husa transparentă din silicon. Fie o alegi pe cea solidă neagră care are un mic buton și blochează camera pentru a nu se roti. În plus, husa neagră oferă o aderență mai bună. În mod normal, alte brand-uri nu-ți oferă două huse. Iar în cutie vei mai găsi încărcătorul aferent, dar lipsesc căștile.

Telefonul ASUS ZenFone 7 se găsește în varianta standard ( 2799 lei ) și pro (3649 lei).

Design telefon ASUS ZenFone 7 Pro

Pentru realizarea carcasei s-a folosit un mix dintre metal și sticlă cu atenție la finisări.

Din punct de vedere al carcasei, ai două opțiuni de culoare din care poți alege: Aurora Black (o nuanță de negru combinat cu verde metalizat care bate spre turcoaz și Pastel White ( alb amestecat cu nuanțe de roz).

Review test ASUS ZenFone 7 Pro telefon carcasa

Afișajul și ecranul telefonului

Ai cinci setări legate de culoare : Default, Cinematic, Standard, Natural și Customized. Datorită faptului că are cameră flip, te poți bucura de un ecran cu un afișaj pe aproape toată suprafața frontală și fără niciun decupaj. Ecranul este de tip AMOLED cu un refresh 90 Hz, navigare cursivă a meniului și cu un display compatibil cu HDR 10.

Camera foto video ASUS ZenFone 7 Pro

ASUS vine cu prima cameră rabatabilă triplă din lume montată pe acest ZenFone 7 Pro. Mi se pare unul dintre cele mai bune atuuri pe care îl are. Datorită acestei camere poți face fotografii și filmări din orice unghi dorești doar prin rotirea camerei. Un alt plus, al acestui modul rotativ este că te va ajuta să faci postări mai calitative în Social Media. Asta înseamnă că de fiecare dată când vrei să faci filmări sau fotografii vei avea certitudinea că vor ieși mai bune comparativ cu folosirea camerei de selfie de la un telefon obișnuit. Rotirea camerei este rapidă. Anumite unghiuri ale camerei flip care îți plac se pot salva pentru a le folosi ulterior.

ASUS ZenFone 7 Pro are o cameră de 64 MP, una telephoto de 8 MP cu zoom optic 3x și una de 12 mp ultrawide. Fotografiile realizate la lumină naturală sunt pline de detalii, iar nuanțele cât mai apropiate de realitate. La modul night mode poți alege ca expunere 4 sau 6 secunde. Din testele pe care le-am făcut nu am observat nicio diferență între fotografiile realizate cu expunerea de 4 și 6 secunde.

Camera are modul pro ( foto și video), traking, panoramă, night mode, HyperSteady (stabilizare video), reducere și filtrează zgomotul din filmări, filmare slow motion 4k la 120fps și filmarea 8k la 30 fps. Panorama se face foarte ușor. Are modul auto și camera face 6 fotografii. Dacă vrei să nu apari în fotografie poți opri după ce a făcut a patra fotografie.

Camera foto se poate închide și deschide de 200.000 de ori conform testelor de la laborator. Câțiva ani nu ar trebui să ai probleme cu ea.

Diferența dintre camera foto de la ZenFone 7 și ASUS ZenFone 7 Pro este OIS ( Optical Image Stabilization) care se regăsește doar pe varianta Pro.

În anul 2020 în urma acestui blind test ASUS Zenfone 7 Pro a ieșit telefonul cu cea mai bună cameră foto.

Baterie

Este o baterie de 5000 mAh una dintre cele mai mari montate pe un smartphone și care suportă încărcare rapidă. Asta înseamnă că în 34 de minute se încarcă 60% care ar trebui să te țină toată ziua. Din punct de vedere al bateriei ai mai multe variante de optimizare a autonomiei. În plus, poți alege încărcare de tip lentă pentru a proteja bateria și ca ea să se încarce 80%, 90% sau 100%. Sau poți alege o încărcare programată pe timpul nopții. Nu are încărcare wireless, dar îl poți folosi sub formă de power bank de a încărca alte dispozitive.

Aplicații utile pe care le găsești pe ASUS ZenFone 7 Pro

Această interfață a telefonului te ajută să fie ușor de utilizat doar cu o singură mână.

Cei pasionați de jocuri au la dispoziție Game Genie ( streaming de jocuri, cu informații în timp real despre frame rate, temperatură etc. precum și diverse opțiuni prin care poți bloca apelurile și alte notificări în timpul jocului).

Mai poți găsi Twin Apps care îți permite să rulezi două conturi de Instagram simultan sau orice altă rețea de social media.

Notificările le poți observa în două modalități: prin opțiunea Always On sau prin Led-ul de notificări.

Un modul care mi-a plăcut foarte mult a fost Bedtime Mode. În funcție de orarul pe care îl alegi telefonul trece pe modul silențios și se schimbă ecranul în alb negru. La mine e setat în timpul nopții.

Alte detalii tehnice ASUS ZenFone 7 Pro

Deși telefonul nu are certificare pentru rezistență la apă și la praf nu am simțit vreo problemă în cele 4 săptămâni de utilizare. Am folosit telefonul ce e drept și cu mâinile ude și pe ninsoare, dar am husă, plus ecran de protecție la telefon.

Din punct de vedere al securității, telefonul se poate debloca prin introducerea unui cod, senzor de amprentă amplasat pe butonul de power și recunoaștere facială. Dacă vrei să economisești din rotațiile pe care le face camera telefonului poți renunța la recunoașterea facială.

Butonul de power poate avea diverse funcții la una și la o dublă apăsare în funcție de preferințele tale ( deschiderea unei aplicații, lanternă etc.).

Ca orice smartphone care se respectă suportă conectivitate de tipul 5G.

Telefonul are 256 GB spațiu de stocare iar dacă dorești mai mult poți atașa un microSD.

Comparativ cu alte telefoane din aceeași gamă este destul de greu fie că-l ții în mână sau în buzunar.

Sunet ASUS ZenFone 7 Pro

Sunetul este bun atunci când am o conversație telefonică. În plus, ascult des muzică la difuzoare când sunt în parc la antrenament și este decent pentru ce am nevoie.

La fel ca în cazul laptopului ASUS ZenBook Flip 13 care nu are în dotare mufă Jack, ai nevoie de căști cu bluetooth (care nu vin în pachetul inițial). Sau mai poți folosi căști care se conectează la mufa micro USB.

Concluzii de despre ASUS ZenFone 7 Pro

ZenFone 7 mi-a atras atenția în urma vizionării clipului, pe care l-am inclus mai sus, ieșind câștigător din punct de vedere al camerei foto. În nișa mea, calitatea fotografiei și a materialelor video publicate sunt foarte importante. Depind, în permanență, de un telefon care mă ajuta să-mi pot desfășura activitatea în orice moment al zilei.

De multe ori când trebuia să mă filmez era aiurea că aveam nevoie de câteva ajustări deoarece foloseam doar camera din spate. Acum lucrurile sunt mult mai simple pentru că mă pot observa pe ecran în timp ce filmez.

Am început să filmez mai des precum se poate observa și pe canalul meu de Instagram Reels.

Recomand telefonul persoanelor care folosesc des camera pentru fotografii și filmări. Dacă vrei să folosești telefonul strict pentru camera foto poți alege varianta ZenFone 7 la 2799 lei.

Sunt persoane cărora li se pare scumpă varianta Pro al ZenFone-ului 7. Aș zice că depinde la ce îl folosești.

Telefonul se găsește pe site-ul ASUS România și la partenerii autorizați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *