Friday Polo

Trăim niște vremuri în care ținutele noastre sunt un mix dintre formal și casual. Anumite coduri vestimentare au devenit mai permisibile și astfel ne oferă posibilitatea de a purta articole precum Friday Polo.

Ce este de fapt Friday Polo ?

Friday Polo reprezintă mixul perfect dintr-o bluză polo și o cămașă, dar și combinația perfectă dintre formal și casual. Acest model precum și denumirea a fost concepută de Simon Crompton și artizanul de cămăși Luca Avitabile.

Din punctul meu de vedere este un articol vestimentar ușor de purtat indiferent de stilul vestimentar pe care îl adoptăm.

Friday Polo are un guler de cămașă de tip button-down. Adică capetele ascuțite are gulerului au posibilitatea de a sta prinse de cămașă cu ajutorul nasturilor. Iar numărul de nasturi din față este similar ca la un tricou polo.

Acest model din punct de vedere al lungimii este identic cu o cămașă formală iar gulerul este întărit pentru a sta ca unul normal.

Materialul folosit este un bumbac piqué care îl face potrivit pentru fiecare sezon. Cei care suntem obișnuiți cu cămașă o purtăm fără nicio problemă în ambele sezoane.

Modelul a apărut în 2015 și de atunci s-au adus diverse îmbunătățiri. Friday polo are și câteva intervenții manuale. Nasturii (mother of pearl) au fost cusuți manual precum și butonierele, mânecile au fost cusute manual, iar manșetele au fost rotunjite.

Produsul arată mai bine purtat în pantaloni și este ideal pentru cei care adoptă ținute smart casual și nu poartă cravata. Personal aș încerca să port produsul cu mânecile rulate și de ce nu să port o bandană sau o eșarfă la gât.

Aceste produse se pot găsi aici în nuanțele alb, bleumarin sau albastru deschis. Sau pentru o varietate mai mare de nuanțe și un alt de tip de guler aici.

Dacă căutați modele similare le poți găsi pe internet și sub denumirea de polo shirt.

Sursa foto

2 thoughts on “Friday Polo – o piesă vestimentară de care ai nevoie în garderoba ta

  1. Szabo Levente spune:

    Tricou Polo este la fel de acceptat într-o smart casual pe timp de vară?

    1. Laci spune:

      Este acceptat cât timp modelul este unul cât mai simplu posibil. În plus,avem o varietate mare de nuanțe și materiale din care putem alege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *