cum sa asortezi bordoul

Până în prezent bordoul este o nuanță pe care am ignorat-o aproape în totalitate. Ce e drept știam de existența nuanței, dar nu prea m-am axat foarte tare pe adăugarea bordoului în garderobă.

În România a circulat ideea că e nuanță prea bătrânească, iar tinerii sau bărbații de o anumită vârstă au cam evitat-o. Din acest motiv, probabil, anumite brand-uri nu au introdus piese bordo în colecțiile lor.

În primul rând, bordoul este clasic, iar în alt doilea rând îl putem trata ca pe o nuanță neutră. Practic ne ajută să putem crea ținute masculine și să temperăm nuanțele colorate.

Scanând profilul meu de instagram (follow dacă îți place conținutul pe care îl postez) mi-am dat seama că într-un fel sau altul am purtat bordoul. Chiar dacă a fost într-un mod temperat ceva îmi spune că și tu ai încercat într-un mod incoștient.

Cum să porți sau să asortezi bordoul

Personal am descoperit această nuanță când m-am trezit, în acest sezon, cu mai multe piese bordo în garderobă. În continuare poți vedea mai multe exemple despre cum să asortezi bordoul.

Mai jos poți observa cea mai recentă ținută publicată pe Instagram. Deși halenca, pantalonii și încălțămintea le-am de la final de 2019, căciula e în garderoba mea din 2017-2018. Această ținută o poți vedea aproximativ ca pe una monocromatică, dar la care am adăugat nuanțe de albastru și alb.

La ținuta de mai jos am păstrat pantalonii și încălțămintea, dar am completat costumul cu ajutorul sacoului, am adăugat puloverul crem și pălăria mov. Puloverul m-a ajutat să obțin un contrast, iar nuanța pălăriei e una adiacentă cu costumul.

Combinația de maletă cu căciulă ai observat-o puțin mai sus. De această dată am asortat bordoul la nuanțe de gri, cărămăziu și maro.

În această situație am ales o vestă dintr-o nuanță asemănătoare și m-am folosit de cămașa verde pentru contrast.

Această ținută este una monocromatică pentru că am ales piesele din nuanțe asemănătoare.

Aici vei observa aceleași piese ca și în ținutele de mai sus, dar la care am adăugat un sacou albastru și un pardesiu bej.

În această ținută e predominant griul și m-am folosit de accente bordo precum se poate observa la jacheta din piele, căciulă și dunga de pe cravată.

Jacheta din piele este piesa de rezistență din această ținută. Ea se asortează ușor și cu cravata paisley.

Căciula e singura piesă bordo din ținuta de mai jos pe care am asortat-o la nuanțe de maro, gri și roșu.

Cămașa bordo în dungi împreună cu cravata reprezintă pata de culoare din ținută.

În această ținută poți vedea atât cămașa în dungi, cravata paisley precum și vesta din combinațiile de mai sus.

Cravata paisley am asortat-o în această situație cu un sacou roz, cămașă și pantaloni albi.

Ți-am dat aceste exemple pentru a vedea cum poți să asortezi bordoul. Precum ai observat bordoul merge bine cu bej, albastru, mov, bleumarin, crem, cărămiziu, verde, măsliniu, gri,alb,roz, maro sau portocaliu.

Tu cum asortezi bordoul?

Foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *