Haine Second Hand - Cum Le Alegem

Putem alege haine second hand în majoritatea cazurilor și indiferent de bugetul pe care îl avem disponibil. Dacă cauți cu multă atenție și răbdare, poți găsi multe piese, clasice sau moderne, de calitate, prin care poți crea multe ținute creative. În plus, le oferi o nouă șansă acestor haine fără a încuraja conceptul de fast fashion.

De ce haine second hand?

Pentru că avem o varietate foarte mare, pentru că marfa este diferită de la un magazin la altul, pentru că putem găsi haine calitative, pentru că majoritatea produselor sunt la un preț accesibil plus multe alte motive.

Cum alegem aceste haine?

Primul aspect pe care m-aș concentra este calitatea. Trebuie să verifici dacă produsul prezintă urme de uzură, pete, găuri, diverse defecțiuni ( nasturi rupți, capse sau fermoare nefuncționale) etc. Cazul ideal ar fi să găsești produsul în stare bună. În caz contrar, vezi ce se poate repara fără prea mare efort. De ex. scamele se pot înlătura cu ajutorul unui dispozitiv sau cu o lamă, anumite semne de uzură se mai pot masca dacă sunt în zona coatelor, buzunarelor etc. În această categorie aș verifica eticheta și rezistența materialului.

Profil1

Următorul aspect la care sunt atent este prețul produsului care reprezintă un detaliu foarte important în luarea deciziei. Dacă prețul este foarte mic și produsul necesită modificări, suma celor două va reprezenta costul final. În acest stadiu, trebuie să știi cât te-ar costa anumite retușuri. Ceea ce mă duce la următorul pas. Adică la mărimea produsului. Personal nu cred în produsele „oversize”, fiecare produs pe care îl purtăm trebuie să fie potrivit conformației pe care o avem. Pantalonii se pot scurta și strâmta; cămășile, sacourile, paltoanele și jachetele, în funcție de caz, se pot ajusta etc.

Cam acestea sunt motivele de ce am insistat pe partea de preț pentru ca tu să poți face cea mai bună alegere.

Alte alternative

1 1
Haine second hand – cum le alegem

Poți căuta haine second hand pe diverse grupuri de facebook, site-uri specializate, poate ai prieteni sau rude care s-au plictisit de anumite articole vestimentare etc.

Gândește-te doar la câte produse ai cumpărat în perioada reducerilor când de fapt nu ai avut nevoie de ele. Sau cât de des ai cumpărat anumite haine sau la obsesia de avea haine noi de fiecare dată. Cumpărând produse second hand vei închide frumos acest circuit. Te vei alege cu chestii deosebite, durabile și cu un impact bun asupra mediului.

Despre acest subiect plus multe alte informații vei găsi în cartea Cum să te îmbraci mai bine și să plătești mai puțin

Ce alte variante despre a alege haine second hand mai știi?

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *