Itux - Locul De Unde Îți Poți Închiria Haine Online Și Offline

Iubesc inovația atunci când ea rezolvă o problemă reală precum Itux. Primim de multe ori invitații la evenimente în ultima secundă și atunci începe adevărata frustrare mai ales dacă nu avem hainele necesare în garderobă. În principiu sunt 3 soluții: te descurci cu ce ai, îți cumperi ținuta sau o închiriezi. Mai  departe aș vrea să îți descriu fiecare situație.

Te descurci cu ce ai

Depinde foarte mult de eveniment, dar și ce dress code este impus. În funcție de cât de generoasă este garderoba ta te descurci sau nu. Bineînțeles poți face și un compromis, dar nu te-ai simți mai bine dacă ai respecta dress code-ul? Cel mai banal exemplu este nunta. În 2016 bărbații încă au impresia că pot purta la o nuntă pantaloni chino, jeanși sau teniși. Excepție fac nunțile tematice unde probabil se cere un dresscode mai relaxat.

Îți cumperi ținuta

Un lucru care nu-mi place mie, dar și majoritatea bărbaților e să mergem la cumpărături. Deși mă ocup și de partea de consultanță încerc să fiu cât de eficient posibil. În situația de față ești presat de timp și ce faci? Fie mergi la țintă și găsești tot ceea ce cauți fie îți petreci cât mai mult timp la cumpărături. Ce te faci dacă nu îți ajung banii pentru întreaga ținută și nici timpul?

Închiriere ținută

Personal o consider o soluție de ultim moment când ți-au expirat variantele de mai sus. Totuși, de ce să apelezi la astfel de serviciu? Te va salva de bătăi de cap asta e clar, dar depinde și când dai comanda pentru că ar putea exista posibilitatea să nu fie pe stoc ceea ce cauți. Adică nu merge de pe o zi pe alta. Când comanzi cum îți dai seamna că produsul îți este pe măsură și că ai primit ceva de calitate?

Pentru că s-a lansat un serviciu de închiriere ținute în 30 septembrie am ales să dezbat acest subiect. Căutasem mai de mult acest gen de serviciu de curiozitate și tot ceea ce am găsit a fost un site care îți închiria costume din poliester la un preț mare plus garanție. Întreaga procedură mi s-a părut greoaie și neavantajoasă pentru client.

Lansare Itux

Am primit invitația pentru eveniment și foarte greu am intuit despre ce se vor ocupa până am făcut click-ul la fața locului. Pe scurt iTux închiriază ținute complete și de calitate conform fondatorilor care au o experiență de 17 ani în creația de colecții vestimentare în cadrul Bigotti, Artigiani, Cavaliere, Hulber Shirts, precum și pentru alte branduri locale sau internaționale.

Itux vine cu o rezolvarea la veșnica problemă a bărbatului – „cu ce să mă îmbrac?”. Evenimentele formale cer ținută ca atare și probabil este o soluție la îndemână să o poți închiria. Prețurile sunt situate între 549 și 649 lei pentru închirierea unei ținute complete.  Bineînțeles se poate închiria doar una sau mai multe piese.

Raportat la preț în prima fază aș spune că aceste ținute se vor închiria de persoanele care vor ceva nou fără să mai investească în alta. Sau sunt prea ocupate să umble prin magazine și asta va rezolva orice disconfort sau timp pierdut pe căutarea hainelor perfecte. În plus, acest serviciu selectează clientela pentru că nu foarte multe persoane își vor putea permite acest lucru.

Stocurile disponibile la Itux

500 de produse ce pot fi închiriate, de la costume de ceremonie, la cămăși, pantofi sau alte accesorii. Pentru costume, sunt disponibile 10 modele, în nuanțe diferite de negru și albastru, gri, plus alte modele speciale și 10 modele de sacouri, disponibile pentru măsuri între 44 și 60.

Cum se pot închiria hainele online de la Itux

-alegi online cea ce îți place, iei propriile măsuri, comanzi, returnezi după eveniment.

-costumul sau ținuta ajung cu o săptămână înainte de eveniment

-comanda se face prin intermediul iTux, se poate comanda la nivel național

-cei din București pot închiria de la showroom-ul iTux

Dacă îți place ținuta aceasta se poate păstra discutând prețul de achiziție cu cei de la iTux. Prețurile costumelor cu aproximație se vor situa între 1500-2500 lei.

Investiția

Pentru că în Romania sunt peste 70.000 de nunți pe an, iTUX se adresează mai ales celor aproximativ 7 milioane de miri și invitați care trebuie să respecte un cod vestimentar special, dar nu vor să cumpere o ținută. De asemenea, au fost luate în calcul și evenimentele corporate, balurile și evenimentele cultural-artistice unde ținuta black-tie este obligatorie. În targetul principal sunt bărbații cu vârsta cuprinsă între 27-37 ani.

Dar închirierea nu este singura posibilitate, căci iTUX poate, de asemenea, vinde produsele disponibile sau le poate realiza la comandă în sistemul made to measure.

În primele 12 luni, antreprenorii așteaptă 500 de clienți. Investiția pentru primele 6 luni de activitate s-a ridicat la 100.000 de euro și a însemnat crearea colecției de ținute, a platformei online, a campaniei de comunicare și marketing, precum și lansarea și dezvoltarea sistemului de franciză, pentru care antreprenorii caută deja parteneri pentru a deschide cabine de probă în toate orașele mari din țară.

Puncte minus

Mi se pare pare dificilă partea de măsurători. Pentru că noi suntem învățați să ne luam măsura singuri și sunt șanse mari să greșim. În schimb, dacă constați că ai primit o altă dimensiune față de cea pe care ți-ai comandat-o aceasta se poate schimba într-un scurt timp.

Prețul de închiriere mi se pare mare pentru mase. Dar dacă te gândești că sunt mirese care își închiriază rochiile poate reprezintă o soluție și pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *