lungimea corecta a sacoului

Aproape fiecare bărbat care se respectă are cel puțin un sacou în garderobă, fie că e casual, sport sau formal. Am notat până acum despre umeri, rever și buzunarele sacoului, dar nu am reușit să aduc în discuție despre care este lungimea corectă a mânecii.

Astfel,  mi-am adus aminte de o întâmplare amuzantă. I-am recomandat unui prieten un croitor unde poate să își ajusteze un sacou. Croitorul i-a cambrat sacoul și i-a scurtat mânecile. După ce a probat „noul” sacou a rămas surprins de noua lungime a mânecilor, deoarece avea senzația că ele se poartă până la mijlocul palmei. De fapt el ținea mâneca sacoului în palmă din cauză că era prea lungă. Presupun că acest scenariu îți este cunoscut, fie în cazul tău, fie ai văzut la altcineva.

Cum se alege corect lungimea corectă a mânecilor de la sacou

Probabil nu este o noutate pentru tine că noi, oamenii, avem un corp asimetric. Adică partea stângă nu este egală cu partea dreaptă. Asta înseamnă că ai o mână mai scurtă și alta mai lungă. Nu sunt motive de îngrijorare, pentru că diferențele nu sunt foarte vizibile. Aceste diferențe se observă cel mai bine când pui, peste o cămașă, un sacou sau atunci când ești măsurat de croitor.

Trebuie să existe o corelare între mâneca sacoului și cea a cămășii, astfel încât să se poată observa cel puțin 1 sau 2 cm din manșeta cămășii. Mâneca sacoului trebuie să se termine la încheietura mâinii. Acest mic detaliu va dezvălui despre tine că ești atent la detalii. În plus, dacă porți brățări sau ceas, manșeta cămășii trebuie să acopere cel puțin o parte din accesoriu.

Problema asimetriei se poate rezolva foarte ușor la orice croitor priceput.

Pentru a înțelege mai bine relația care trebuie să fie între manșeta cămășii și mâneca sacoului, te invit să arunci o privire peste imaginea de mai jos!

J.SleeveLength_cAOMRMRS_400
Cum se alege corect lungimea corectă a mânecilor de la sacou

Cum crezi că se alege lungimea corectă a mânecii sacoului?

sursa foto

3 thoughts on “Care este lungimea corectă a mânecilor de la sacou?

  1. Emilia spune:

    Buna ziua ,ma interesa si pe mine daca ar fi potrivit sa nu-mi pun sacou la o nunta care este in toiul verii..Multumesc !

  2. Adrian spune:

    Bun,exact ce voiam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *