Tipologii De Barbati

Conceptul de bărbat a evoluat foarte mult în ultimele decenii, termenul “Barbati” a ajuns să fie divizat în mai multe tipologii. Primul termen folosit pentru o anumita clasa de bărbați a fost “Metrosexualul” , această clasă se definește prin, bărbatul îngrijit, cochet şi uşor narcisist al anilor ’90, reprezentat de vedete precum David Beckham. Dar, de atunci, bărbaţii tineri au devenit din ce în ce mai buni cunoscători ai produselor de îngrijire personală, iar mulţi nu găsesc acum nicio problemă în a petrece ore întregi în faţa oglinzii sau o zi întreagă la solar sau în saloane de înfrumuseţare, pentru epilat, bronzat, tuns, ras şi frezat

Astfel, s-au format mai multe tipologii de barbati:

Metroemotionalul -.Termenul se refera la bărbații care, ca și cântărețul Sting, sunt preocupați de sentimente și spiritualitate.

Tehnosexualul – definește bărbatul cu un nivel ridicat de viață, obsedat de informatică. Nu este prea mult interesat de el însuși și, cu atât mai puțin, de sexul opus. În schimb, leșină după laptopul său, după ultimele, cele mai scumpe și mai sofisticate telefoane mobile, televizoarele cu plasmă si altele.

Retrosexualul – este cunoscut ca fiind un macho simplu, în genul lui Russell Crowe. Este exact opusul metrosexualului. El nu acorda prea mare importanță aspectului fizic sau alimentației.

Vitalsexualul – sunt barbații trecuți de 40 de ani, care nu accepta să îmbătrânească din punct de vedere sexual. Actorul Jack Nicholson este exemplu clasic, iar la noi cel mai mediatizat vitalsexual este Irinel Columbeanu

Sapiosexualul – considera că punctul său forte este inteligența. Woody Allen este reprezentantul, care spunea că un bărbat poate face sex pe o perioada limitata, dar poate vorbi o eternitate.

Mai există incă câteva clase care au aparut doar in ultimii ani , și anume:

Mandroginul – merge zilnic la sala de fitness pentru că vrea să arate la fel de bine precum idolul lor, Cristiano Ronaldo. Din ritualurile de îngrijire, deloc puţine la număr, nu lipsesc epilarea tuturor zonelor cu păr de la gât în jos şi aplicarea de creme autobronzante. „Mandroginul este narcisist, merge la sală doar pentru el. Vrea să se uite în oglindă la sala de fitness şi să fie mulţumit, pentru că este mândru de el“.

Mustăciosul fatal – o altă specie de masculi urbani, este departe de hipsterul cu barbă. El este inspirat de Movember, o mişcare globală care încurajează bărbaţii să-şi lase mustaţă şi să se alăture luptei împotriva bolilor specific masculine, precum cancerul de prostată sau cel testicular. „Vedem tot mai des bărbaţi obişnuiţi care-şi lasă mustaţa să crească pentru a-şi redefini aspectul. Înainte, ei erau doar hisperi la costum, dar, odată ce David Beckham a fost văzut cu mustaţă, totul s-a schimbat“.

Tocilarul şic – este programatorul care contribuie la revoluţia digitală a secolului al XXI-lea. Algoritmii şi aplicaţiile sunt subiectele lui preferate de conversaţie. „Înarmat“ cu cele mai noi gadgeturi (dar atent la raportul calitate-preţ), el reinventează stilul neîngrijit al tocilarului, aducându-i stil şi personalitate.

Remanticul – este romanticul renăscut: bărbatul suav, sofisticat şi puternic ce dictează tendinţele în oraş. Salariul său este suficient de mare pentru a-i susţine extravaganţele la care a aspirat dintotdeauna. Maşinile de lux şi costumele croite pe comandă, antrenamentele intense la sala de fitness şi dietele fac parte din stilul de viaţă al acestei „specii“ de bărbat, care ar face orice pentru a demonstra că este cel mai bun.

sursa foto

9 thoughts on “Noile tipologii de barbati

 1. Mai degraba este vorba despre tipologii de baieti !

 2. Cred ca sunt metroemotional altoit cu romantic !

 3. Fiecare incearca sa para ceea ce nu este :)

  Toata lumea se preface.

 4. Cred ca fiecare om daca e sincer cu sine, are forta si ambitie, poate fi orice vrea, fara sa i pese despre opinia pubica.

 5. mai ales in cazul mandroginului

 6. Yo Garvelo spune:

  fiecareasi alege stiul sau de viata unde se simnte expresiv,liber..bine in piele sa.

 7. adam spune:

  Interesant.

 8. TownFashion spune:

  Aceste categorii sunt foarte bine impartite, insa ca definitie barbatul trebuie sa indeplineasca anumite criterii – suna amuzant, insa mi se pare cea mai buna exprimare. Ca barbat trebuie sa fie puternic, sa stie cand sa se afirme si cand sa isi arate forta si sa aiba posibilitatea sa protejeze pe cei mai slabi ca el, precum si pe femei, fie prin puterea lui, fie prin puterea celor din jurul lui. Ca barbat trebuie sa stie sa se descurce, sa fie intelept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *