În șa cu stil

Asta a fost una dintre primele provocări după ce mi-am cumpărat motocicleta. Cum să merg la muncă, de exemplu, fără a crede lumea că am aterizat direct de pe circuit.

În șa cu stil

Încă de la început vrem să clarificăm un lucru. StilMasculin nu încurajează nepurtarea echipamentelor de protecție. Siguranța voastra este cea prioritară.

AGV WT13 ROSSI LTD EDITION

La noi în țară, din punct de vedere legal, eşti obligat să porți doar cască. Alege o cască cât mai simplă, de preferat într-o singură nuanță(negru mat/lucios de exemplu) care sa îți confere o imagine elegantă. Poți opta pentru o viziera fumurie pentru un efect maxim. Vei aprecia alegerea făcută în zilele însorite. O cască colorată va atrage mai multă atenție, dar nu în modul dorit.

Când vine vorba de costumul moto, dacă alegi să porți echipament complet,  recomandăm un costum format din două piese. Ştim că cel dintr-o singură piesă protejează mai bine în special împotriva frigului și vântului, dar te face sa arăți ca un mic scufundător sau cosmonaut…şi tu nu îți doreşti asta.

La fel ca şi la cască, cât mai puține culori este cheia (negru, gri, albastru). Alege nuanțe închise, cât mai puțin țipătoare. Dacă îți poți asorta ținuta cu maşina, cu siguranță îți poți cumpăra costumul încât să se potrivească cu motorul. Recomandăm pielea ca material folosit, dar depinde foarte mult de tipul motorului care îl conduci. Dacă trebuie preponderant să porți costum, alege un echipament care să nu îți cuteze dungile. Da, există așa ceva. Pentru un plus de eleganță, poți alege o geacă care să imite sacoul.

Dacă totuşi este foarte cald și te hotărăşti să porți doar cască (cum am spus şi mai sus, NU recomandăm), poți alege o geacă de piele casual și blugi moto. Cu siguranță ai nevoie de protecții termice, asta dacă nu vrei să tremuri. Nu uita nici mănuşiile de piele.

Indiferent de ce alegi să porți, nu uita că protecția ta este cea mai importantă. Ia-o încet, stai atent, anticipează, respectă! Asfalt uscat să avem!

Sursa aici, aici, aici, aici.

One thought on “În șa cu stil

  1. Robert spune:

    Sigur, alege eleganta in locul sigurantei… sobrietatea in locul vizibilitatii. Mai ales la noi in trafic, cand ai nostrii soferi nu sunt obisnuiti sa se uite in oglinda retrovizoare dupa motociclisti. Iar atunci cand se uita tu, motociclist in pas cu moda, in asa fel incat sa nu fi vazut… Ia-ti casca neagra, costum negru, motor negru… Ideea articolului este sa te faca sa fi elegant, nu vizibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *