Metaxa Aen

Casa Metaxa prezintă o asociere artistică între bijuteria Casei, METAXA AEN  si Dimitris Tsigos, un reputat designer grec ce face parte din elita autorilor contemporani. EVERNESS, definitia artistica pe care a conceput-o acesta pentru METAXA AEN, reprezinta o creatie avangardista, care aduce în prim plan o interpretare moderna si ingenioasa a unui clasic desavârsit. Lucrarea artistica reprezinta o piesa de colectie ce pune în valoare creatia AEN.

Metaxa Aen – Băutura zeilor și a gentlemenilor

În urma publicării proiectelor în Wallpaper*, Interni, id+c, Frame, Bob, “Color and Restaurant Design”, “Night Fever” si “Eat Out!” a urmat și colaborarea cu Metaxa pentru a găsi o identitate vizuală pentru Aen. EVERNESS a devenit astfel rodul pasiunii, iar el considera ca a realizat sculptura inspirat atât de povestea Casei cât și de oamenii pe care i-a întâlnit.

Aen-Metaxa-Beauty Shot

EVERNESS susține caracteristicile AEN și sugerează experiența ce o poate oferi această băutură rară. Culoarea aleasa pentru EVERNESS respectă paleta coloristica , multidimensională a băuturii:
”În funcție de perspectivă, AEN poate fi perceput roșu mahon sau bronz auriu strălucitor”. Culoarea EVERNESS surprinde complexitatea băuturii și are rolul de a întregi acest efect vizual în perpetua schimbare și evoluție” , declara  Dimitris.

Aen-Metaxa-Everness2
Metaxa Aen – Băutura zeilor și a gentlemenilor

În pivnițele Casei există un butoi care se deosebește de toate celelalte: Butoiul Nr. 1, care poartă cu sine o moștenire prețioasă.

Licoarea excepțională din acest butoi, care se numără printre butoaiele originale provenite de la prima distilerie din Pireu, este obținută din peste 200 de distilate diferite care și-au petrecut mai mult de optzeci de ani maturându-se.

Maestrul Metaxa, Costas Raptis, este cel de-al cincilea dintr-o succesiune de maeștri care împărtășesc același talent unic și care au avut grijă de Butoiul Nr. 1. Costas este cel care a autorizat eliberarea esenței METAXA în cea mai pură formă a sa. Așa a luat naștere METAXA AEN.

AEN înseamnă în greaca veche „întotdeauna”, iar acest lucru, esența perpetuă METAXA, este acum un dar ce trebuie împărtășit.

Licoarea din Butoiul Nr. 1, un tribut adus lui Spyros Metaxa, dezvăluie arome complexe, sofisticate, de stejar și fructe uscate și are parfumul unei cutii de trabucuri proaspăt deschisă. Acestea sunt aromele la prima degustare a prețiosului lichid, descoperite și împărtășite de Costas Raptis. Totodată, acesta identifica și primul vin Muscat folosit de Spyros Metaxa. Vechi și matur, aroma sa nu s-a pierdut, oferind în schimb amestecului un gust bogat, intens. Butoiul vechi de stejar a sporit concentrația lichidului din interior, protejându-i esența. Lui Costas, degustarea prețioasei licori îi amintește de gustul mierii sălbatice din satul tatălui său: dens, rafinat, intens. Pe rând, alte arome de smochine uscate, mirodenii și nuci prăjite se dezvăluie.

Decantorul METAXA AEN este creat pentru cei care iubesc frumusețea: Este o creație artistică în sine ce păstrează în interior esență rară. Fiecare decantor din cristal este realizat manual de maeștrii tradiționali ai Cristalului de Sèvres.  Dopul, realizat artizanal și finisat cu aur de 20,6 carate, creează o reflexie frumoasă , în formă de picătură.

Doar 1888 de decantoare au fost create pentru ă păstra această prețioasă băutură. Fiecare decantor AEN are o serie, fiind însoțit de un certificat de autenticitate semnat manual de către Metaxa Master.

1888 reprezintă anul în care a început totul. Adică acel an în care Spyros Metaxa a creat METAXA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *