Moleschinul - Țesătura Rezistentă Din Bumbac

O țesătură rezistentă pe lângă tweed sau flanel care este potrivită acestui sezon, este moleschinul. Chiar dacă inițial ea a fost gândită pentru muncitorii britanici din fabrici, moleschinul a ajuns să fie purtat și de bărbatul de pe stradă. Deoarece are o țesătură foarte strânsă, acestea nu permite să intre praful în haine și mizeria era ușor de îndepărtat.

Dacă ai de stat mai mult pe afară, ai avantajul materialului care te ferește de vânt și asta datorită țesăturii strânse. Ai posibilitatea de a alege între un sacou, pantaloni sau chiar o haină de iarnă. Dan Trepanier i-a dat denumirea de „catifea fără șanturi” datorită texturii.

Având în vedere istoricul din spatele țesăturii, nu trebuie să te limiteze la felul în care le porți hainele  din moleschin pentru că ele vor merge aproape în orice combinație. O definiție a moleschinul ar fi: „o țesătură rezistentă de bumbac, foarte netedă și cu aspect de piele”

Moleschinul a mai fost folosit la uniformele armatei din vestul Germaniei între ani 1960-1990.

24 Copy1
tinuta 2
25 Copy1
detaliu tinuta 2
Moleschinul - Țesătura Rezistentă Din Bumbac
tinuta 3
0431
tinuta 4

Sunt curios de experiența ta cu hainele din moleschin.

Sursa foto: TheStyleblogger

Related Posts

4 thoughts on “Moleschinul – țesătura rezistentă din bumbac

 1. roek spune:

  Impecabil..ca de obicei

 2. Eduard spune:

  Dan Trepanier.Si am zis tot.:)

 3. Dan Voicu spune:

  Sau Dan Voicu :D !

 4. Pantera spune:

  Am un palton maro exact ca si al lui Dan T.!L-am purtat cu batiste de buzunar…desi se cam uita lumea lung la ele!…cred ca o sa mai insist ,chiar daca multora nu le place combinatia!…Superbe combinatiile lui Dan T.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *