Ne plac hainele frumoase și pline de detalii și doar din fibre naturale, dar când ajungem în fața lor prețul ne sperie. Dar de ce hainele costă? Este o întrebare pe care cred și-a pus-o fiecare bărbat cel puțin odată în viață.
În 1 ianuarie 2012, am publicat un grafic realizat de către un brand despre cum suntem „furați” când vine vorba de un tricou de bumbac.
Well Spent a realizat un studiu despre acest caz de ce hainele au acest cost.
Ei au început analiza pornind de la acest graficul de mai jos realizat de Everlane.
De ce hainele costă?
Well Spent a dat câteva explicații despre cum funcționează această afacere.
Graficul Everlane arată cel mai ieftin proces de confecționare a unui proces, dar pentru cei care au fabrici unde forța de muncă nu este cea mai ieftină costul se simte și-n prețul final al produsului.
În costul unui produs mai intră marketingul și diverse taxe. Dacă produsele sunt „Made in China” trebuie luat în calcul transportul, rata de schimb, liniile de credit, bani de chirie, etc precum spune Michael Shapiro de la Ovadia&Sons.
Să nu uităm de produsele care se pot găsi în mall. Pe lângă faptul că au chirii foarte mari, au diverse taxe ascunse pe care trebuie să le plătească.
Până la urmă depinde de fiecare de unde își cumpără hainele.
Despre cum să dai prețul corect pe haine vei găsi în această carte de stil sau apelează la unul dintre următoarele servicii de consultanță.
Sper că te-am convins de ce hainele costă.
sursa foto: https://well-spent.com
Si pana la urma de ce costa hainele ?
@Fish8one Ai citit articolul in intregime?
Da , se mai fac inscrieri la concurs ? -.-
Noi cand cumparam un articol platim foarte mult pentru brand.Am o pereche de blugi Diesel luati direct din fabrica cu 80 de lei,deci pret de productie maxim 80 lei si pret in magazin circa 500 lei.Exemple de genul pot fi multe..
@Fish8one Aici vei gasi toate detaliile de care ai nevoie
https://www.stilmasculin.ro/Stil-Masculin-cauta-cel-mai-bine-imbracat-barbat-din-Romania
@ Razvan Depinde de cata materie prima s-a cumparat, ce forta de munca s-a folosit plus alte cheltuieli. Dupa ce iasa din fabrica, trebuie sa mai pui un TVA, transport, marketing, chirie spatiu unde se vinde produsul, intermediari daca sunt, cheltuieli angajati plus un profit pe care trebuie sa-l aiba magazinul unde se vinde produsul.
Laci,In primul rand vreau sa-ti comunic faptul ca acest mail este singurul primit de mine saptamana aceasta. Sunt probleme cu „netul” sau ai facut o pauza?! In al doilea rand vreau sa-ti atrag atentia ca orice firma din „value chain” are propriile cheltuieli si propriile asteptari asupra veniturilor. Sigur ca Well-Spent a incercat sa explice simplu si cam „inginereste” tot „procesul”, dar din punct de vedere economic lucrurile sunt ceva mai complexe. Oricum, felicitari pentru articol. R. P.S. Ajungi vreodata si prin Bucuresti ?
@Romulus Pricopescu
A fost doar o pauza la newslettere din diverse motive tehnice, dar articolele au continuat sa curga.
Fiecare isi gestioneaza singur cheltuielile, precum ai citit si-n articolul de la Well Spent.
Nu contest faptul ca unele produse sunt exagerate ca si pret, dar unii au costuri de productie foarte mici si fac produsele mai accesibile pentru clienti.
Am fost prin decembrie in Bucuresti. De regula anunt pe Facebook cand trec in vizita intr-o anumita localitate.
Din cauza asta prefer sa-mi cumpar hainele din vintage shop-uri, outlet-uri, SH-uri si in perioadele de reduceri ;)
Exista si unele firme care au o politica de pret mai diferita, astfel firmele care se doresc a fi percepute ca branduri „de lux” isi vand produsele la un pret mai mare tocmai pt a nu fi accesibile tuturor, ci doar unui anumit segment din piata. (Doresc doar clienti mai bogati, cu alte cuvinte.)
Hainele costa deoarece lumea vrea sa se imbogateste repede.