Mică Problemă

Dacă ai trecut de titlu te anunț că așa sunt 70-80% dintre mail-urile și mesajele pe care le primesc. Toți cei care mă urmăresc au o problemă mai mică sau mai mare legată de vestimentație. Un lucru pe care l-am observat în aceste mail-uri este că sunt persoane care doresc informația rapid, fără să se streseze să caute pe Stil Masculin sau în altă parte.  Din păcate îmi este imposibil să lucrez cu astfel de persoane. Adică, trebuie să îmi demonstrezi într-un fel sau altul că ai căutat informația și nu ai înțeles-o sau e incompletă și ai ajuns într-un impas.

Numele meu este … și am o mică problemă

Aș vrea să îți dau câteva exemple de întrebări pe care le primesc:

1)Am pantofii X cu ce îi pot purta?
2)Trebuie să mă duc la eveniment cum să mă îmbrac?
3)Nu-mi place să port negru, gri și bleumarin, dar cum pot să mă îmbrac formal?
4)Unde găsesc cămașă albă?

5) Nu am bani, dar vreau să mă îmbrac bine.

Și exemplele pot continua.

Cum aș proceda dacă sunt în locul tău:

1) Studiez modelul pantofului și încerc să-mi dau seama dacă merge purtat la costum, ținută casual sau sport. După care mă uit la culoare.

2) M-aș uita la dress code și aș căuta mai multe informații pe internet. În majoritatea cazurilor trebuie să porți cămașă plus sacou.

3) Aș căuta alte alternative deși e cam exagerat să ai pretenția să fi formal când ai eliminat nuanțele de bază. Aș merge pe nuanțe închise de maro, albastru, verde.

4) Aș căuta în magazinele din localitatea mea sau aș căuta pe internet. Și acest model se aplică pentru orice alt articol vestimentar pe care îl cauți. Evident există posibilitatea să nu găsești exact produsul pe care-l cauți. Nu e o tragedie. Mergi pe ceva asemănător.

5) Dacă nu ai suficienți bani atunci fie cauți alternative de a suplimenta bugetul fie îți faci rost de timp liber pentru a umbla dintr-un magazin în altul de a găsi cea mai bună ofertă. Îți mai dau ca alternativă cartea pe care am scris-o. Repede, ieftin și bun nu există.

Un alt lucru pe care l-am remarcat este că sunt cititorii care nu știu să pună întrebarea potrivită.  O întrebare care necesită un răspuns cât mai scurt este de multe ori mai eficientă.

Secretul e să citești informația de pe site și să pui în practică partea care te interesează. Dacă ajungi într-un impas cu o ținută gândește-te la cel puțin la 2-3 variante înainte de a-mi lansa o întrebare sau mai multe. Acest lucru este valabil în orice domeniu. În studenție mă descurcam la calculatoare. Un coleg de cameră apela de fiecare dată la mine când nu știa să facă un tabel în excel, să instaleze un program, etc. Și nu se mai oprea cu cerea de ajutor. Știi de ce? Pentru că nu era atent la ceea ce făceam și era foarte comod. Până într-un punct când l-am ajutat pentru ultima dată și l-am rugat să fie atent la ceea ce fac. Crezi că i-am făcut un bine pe termen lung?

Tot în aceași categorie se află și persoanele care îmi cer sfatul și se îmbracă exact pe dos. Și asta nu mi s-a întîmplat doar mie. Ceea ce te rog este să fii atent la informație și  să o pui în practică pentru că doar așa te vei putea obișnui și vei învăța mai multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *