Pălincăria Transilvania

Pălincăria Transilvania s-a înființat în 2015 și se află situată în Râșnov între Cetatea Râșnovului și Castelul Bran. Iar această poziționare geografică i-a ajutat să crească în popularitate datorită numărului mare de turiști care îi calcă pragul.

La Pălincăria Transilvania, pălinca este produsă în mod tradițional, la foc cu lemne, folosind doar distilate din fructe. De regulă folosesc doar fructele din zonă: mere, pere, prune. Pentru că le place diversitatea, Pălincăria Transilvania a ales și alte fructe precum caise, gutui, cireșe, vișine sau struguri. Pe viitor, vor mai adăuga încă trei sortimente noi (căpșuni,piersici și Aronia) ajungând astfel la un total de 14 sortimente.

Mai multe detalii despre Pălincăria Transilvania

Pentru producerea acestor distilate ei se folosesc de cunoștințele păstrate dintotdeauna la sat, transmise și perfecționate din generație în generație cu ajutorul tehnologiei. Pe viitor își doresc să investească în amenajarea unui nou spațiu de producție și dotarea acestuia cu utilaje moderne pentru procesarea fructelor.

Puțini știu că un distilat de înaltă calitate, cu caracteristici organoleptice și fizico-chimice verificate și certificate nu poate fi realizat decât într-un antrepozit fiscal autorizat ca distilerie. Este important să vedem unde și mai ales cum, în ce condiții se realizează ceea ce urmează să consumăm.

Toate produsele sunt maturate în butoaie de stejar, la o temperatură si umiditate constantă, în întunericul beciului, până când devin distilate mature, echilibrate, subtil condimentate, elegante și fructate.

Pe lângă asta ai garanția că deguști produse de cele mai bună calitate care au câștigat numeroase premii la competiția Quintessence din Ungaria.

Quitessence Ungaria Premii Câștigate De Palincaria Transilvania

Deși au câștigat aceste premii, Pălincăria Transilvania își dorește în continuare să-și consolideze poziționarea ca produs premium.

Din punct de vedere al degustării, producătorul recomandă să se consume la temperatura camerei. Astfel vei simți aroma la adevărata ei intensitate.

Cel mai vândut sortiment este cel de caisă. Acesta a câștigat la competiția Quintessence Ungaria 2020 o medalie de aur si Titlul de Champions.

Comparativ cu puținele distilerii de pălincă, nu multe sunt deschise pentru a fi vizitate și de ce nu pentru o degustare alăturii de profesioniștii de la Pălincăria Transilvania. Important de reținut este că degustarea e gratuită. La subsolul distileriei au în plan amenajarea unei crame tradiționale și finalizarea terasei de vară. Și nu este exclus să-i vedem și pe la festivaluri.

Produsele lor se comercializează la gramaj de 40, 200, 350, 500 sau 700 de ml. Le găsești în diverse băcănii tradiționale, magazine din Italia, la distilerie, precum și la magazinul online https://www.palincariatransilvania.ro/ro/produse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *