Pantalonii Gurkha

Probabil nu ai auzit sau nu de pantalonii Gurkha, dar cu siguranță i-ai putut observa la style icon-urile pasionate de croitoria masculină.

Pantalonii Gurkha îi poți recunoaște după talia înaltă. Pe laterale părții de sus a pantalonilor vei găsi două mini curelușe. Acestea practic țin rolul unei curele normale. În momentul în care te îngrași sau slăbești poți regla pantalonii pe talie. Un alt avantaj al lor este că-i poți purta cu bretele.

Detalii despre Pantalonii Gurkha

Obligatoriu acești pantaloni vor avea pense pentru o libertate mai mare de mișcare. Chiar dacă porți o bluză, cămașă sau tricou aceste piese trebuie purtate introduse în pantaloni. Doar așa poți evidenția acești pantaloni “unici”.

Pantalonii Gurkha îți trag denumirea de la orașul Gorkha din Nepal. Numele a devenit sinonim cu soldații nepalezi fiind neînfricați și temuți pentru rapiditatea cu care s-au luptat împotriva soldațiilor britanici.

Inițial erau pantaloni scurți care au fost realizați pentru climatul cald. Acest sistem de prindere pe laterală a fost inventat special pentru soldați deoarece aveau fluctuații de greutate. Iar din acest punct de vedere armata nu trebuia să investească în uniforme noi dacă soldații slăbeau sau se îngrășau. Pantalonii scurți gurkha pe care îi port îi poți vedea în imaginea de mai jos.

Costum Safari Patrick Uomo Stil Masculin pantaloni scurti

Aceștia au crescut în popularitate în 1980 când brand-ul Banana Republic a făcut varianta lor de haine cu influențe militărești.

pantaloni scurți gurkha

Port de câțiva ani pantaloni cu acest sistem de prindere pe laterală chiar dacă nu sunt gurkha. Pentru mine sunt ideali deoarece nu port curea. Din punctul meu de vedere o pereche de pantaloni trebuie să stea fără ajutorul curelei.

Pantalonii gurkha pe care îi port în fotografiile de mai sunt cei de la Patrick Uomo pe care i-am purtat în ediția de iarnă de la Pitti Uomo din 2020 și cei scurți de la costumul safari la comandă.

Ai pantalonii gurkha? În ce combinații îți place să-i porți?

sursa foto : aici, aici

One thought on “Pantalonii Gurkha

  1. Alex spune:

    Am vazut prima oara la Guillaume Bo, foarte interesanti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *