10 Piese Vestimentare Cheie De Layering De Care Ai Nevoie În Acest Sezon

Pentru a obține acele ținute cu stil și practice în sezonul de toamnă – iarnă ai nevoie de câteva piese vestimentare cheie de layering. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu layering-ul acest termen reprezintă artificiul de stil care îți permite să ai parte de confort termic în timp ce-ți asortezi piesele vestimentare în funcție de textură și cromatică.

Care sunt cele 10 piese vestimentare cheie de layering de toamnă-iarnă

Vesta matlasată

Vesta matlasată se găsește sub multe forme și e realizată din diverse materiale din ce în ce mai călduroase. În funcție de modelul ales o poți purta sub sau peste un sacou/jachetă. Modelele subțiri sunt special create pentru a le purta sub un sacou/ jachetă iar cele groase doar peste aceste piese vestimentare. Vesta poate fi atât o pată de culoare precum și articolul vestimentar care îți oferă un aspect casual al ținutei.

Sacoul formal sau casual

Sacoul se poate integra ușor în garderoba ta fie că e vorba de sacoul formal sau casual. În locul jachetei pe care o porți de obicei încearcă un sacou. O variantă casual al sacoului va face trecerea mai ușoară și adaptată stilului tău vestimentar. Te-ai gândit să încerci combinația de jeans+hanorac+sacou sport?

Jacheta din denim

Este un element excelent de layering pentru că e foarte subțire și se poate purta ușor sub un sacou mai gros sau palton. Încearcă să alegi o jachetă de nuanță albastră pentru o ținuță de efect. Sau poți profita de varianta îmblănită.

Cardiganul – una dintre acele piese vestimentare cheie pentru layering

Deși pare o piesă purtată mai degrabă de către bunicii și tații noștri Avem varianta subțire precum și pe cea groasă. Varianta subțire arată foarte bine combinată cu o cravată și cămașă, iar cea groasă vine excelent peste un sacou sau peste orice altceva. În funcție de caz cardigaul poate fi înlocuitorul jachetei sau al sacului

Hanoracul – una dintre cele dintre mai subestimate piese vestimentare cheie pentru layering

Este o piesă subestimată pentru că nu e folosită la întregul ei potențial. Deși își trage originile din sport se poate ușor combina cu un sacou. Încearcă atât varianta cu fermoar precum și fără. Secretul e să fie din texturi asemănătoare hanoracul și sacoul. Un harorac gros și texturat merge bine cu un sacou din tweed sau un material din lână mai groasă.

Vesta de costum

Cel mai ușor de purtat layering e atunci când ai un costum din trei piese, dar în locul tău, m-aș concentra să înlocuiesc cu o altă vestă în contrast. O poți purta peste o cămașă sau o helancă. Evident poți să îți alegi o vestă casual adaptată la stilul tău vestimentar.


Helanca

Este una dintre cele potrivite piese pentru acest sezon datorită funcționalității de a oferi un confort termic în special în zona gâtului. Helanca este ideală pentru cei care nu vor să poarte combinația de cămașă și cravată, dar vor să pară stilați.

Puloverul în V

Puloverul în V e un articol clasic ce se poate adapta aproape la orice ţinută şi nu se demodează. Îți sugerez să nu-l porți direct pe piele. Arată cel mai bine când e combinat cu o cămașă. Dacă dorești să pui în evidență și alte detalii poți adăuga și o cravată.

Bluza rugby sau polo sunt piese vestimentare cheie excelente pentru layering

La fel ca în cazul hanoracului poți să introduci o piesă sport într-un ținută elegantă să obți o ținută diferită. Poate fi o bluză sau pulover în V.

Pardesiul

Pardesiul poate fi considerat un element de layering. Vine acel moment când nu ne putem descurca fără această haină de iarnă. Atunci de ce să nu asortezi și cu restul pieselor pe care le porți?

Care este dintre aceste piese vestimentare cheie le preferi când faci layering?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *