Shacket - Cămașă Sau Jachetă. Cum Să Porți O Cămașă De Tip Jachetă.

Shacket această cămașă tip jachetă vine cu foarte multe plusuri. E special concepută pentru cei care adoptă stilul casual și doresc un element excelent pentru layering. Aceasta nu e nici prea groasă, nici prea subțire. În plus, în sezoanele de primăvară și toamnă e piesa excelentă care te protejează de vremea imprevizibilă, iar iarna se poate folosi ca un strat intermediar în layering.

Denumirea de shacket provine din combinarea cuvintelor shirt și jacket (cămașă și jachetă), dar nu se știe cine a inventat acest termen. O mai poți găsi și sub denumirea de overshirt

Din punct de vedere al construcției, shacket este o combinație dintre o cămașă și o jachetă subțire. O poți recunoaște după următoarele caracteristici:

-trebuie să o poți confunda cu o jachetă casual.

-să conțină buzunare atât în partea din față și opțional pe lateral pentru introducerea mâinilor

De ce să porți Shacket – cămașă sau jachetă

Mi-am dorit de mult timp să am în garderobă shacket sau „shirt jacket” cămașă tip jachetă care este genială pentru layering și pentru ținutele casual. În plus, vine cu multe buzunare spațioase atât pe exterior precum și în interior.

Această piesă vestimentară este foarte versatilă pentru că o vei găsi din bumbac, denim, lână, flanel și multe alte materiale. Iar ca sistem de închidere poate fi cu nasturi, capse sau fermoar.

Cum să asortezi această jachetă

Din punct de vedere al asortării cu pantalonii ți-as recomanda să o porți cu jeanși, chinos, catifea raiată, tweed și alte materiale groase.

Nivelul de formalitate al ținutei ți-l alegi în funcție de modul în care asortezi jacheta. Ai varianta casual pe care ai observat-o în imaginile din acest material sau cea elegantă când e asortată la cămașă și cravată.

Pentru a o putea asorta la cât mai multe piese din garderoba ta alege-o în nuanțe de bej, maro, măsliniu, bluemarin, albastru, bordo sau gri.

Din punct de vedere al mărimii aș alege ceva potrivit. Adică nici prea larg, nici prea strâmt. Îți va fi mai ușor dacă vrei să porți o bluză sau un cardigan sub ea.

Cum ai purta această cămașă jachetă shacket ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *