Layering - Secretul De Stil

Toamna și primăvara sunt anotimpurile care ne permit să devenim mai creativi și ne putem de secretul de stil – layering. Cum poți transforma un tip sobru în ceva plăcut ochiului? Răspunsul ți-l dau eu: un bărbat cu stil care își asuma unele riscuri în vestimentație și este creativ. Garderoba de toamnă este perfectă pentru a putea trece la fapte datorită numărului mare de articole pe care le putem purta.

Criteriile pe care le-am conturat mai sus te vor ajuta să înţelegi esenţa tehnicii layering-ului. Layer reprezintă purtarea hainelor în straturi. Layering-ul îţi oferă confortul pe perioada unei vremi instabile. Cheia stăpânirii layering-ului primăvara sau toamna este purtatul de haine subţiri sau groase în funcție de temperatură. O combinaţie pe care o poţi încerca este formată dintr- o camaşă, un cardigan din caşmir şi un sacou sport peste. Lasă-ţi imaginaţia să curgă încercând orice combinaţie posibilă pentru un layering cu stil.

Layeringul este unul dintre cele mai sofisticate concepte din modă. Paradoxal, o dată înţeles devine simplu şi foarte practic pentru mai multe ocazii (şcoală, ieşit în oraş, muncă).

CÂTEVA REGULI DESPRE A FACE LAYERING CU STIL

Pitti Uomo 95 Jelna Tortelli

1) Hainele subţiri au prioritate. Începe prima dată cu cele subţiri cum ar fi un tricou sau o cămaşă, după care adaugi un cardigan, sacou sport sau o jachetă.

2) Fii casual. Layering-ul e potrivit pentru ţinutele casual și pentru cele formale. Un layering poate conţine una sau două piese clasice cum ar fi o cămaşă sau un sacou.

3) Simte-te confortabil. Nu purta nimic care te stânjeneşte sau îţi provoacă iritaţii.

4) Îmbină culorile. Ai curaj şi injectează o pată de culoare în ţinută. Îmi vei mulțumi mai târziu.

5) Layeringul e practic. Mai bine combini două – trei piese vestimentare decât să porţi pe tine ceva foarte gros primăvara/toamnă. Dacă îţi este cald îţi poţi da lejer una dintre piese jos, dar dacă eşti cu puloverul acela gros de lână croşetat…ai înţeles idea.

AVANTAJE ALE LAYERING-ULUI

Pitti Uomo 97 Stil Masculin

1) Ascunde-ţi “gramele” în plus

Layering este o modalitate simplă de a masca kilogramele în plus. Dar trebuie să o faci cum trebuie pentru a evita opusul, adică să arăţi mai gras decât eşti. Dacă faci layering cu haine largi şi cu un material gros vei arăta la fel de gras sau chiar mai tare. Secretul e să foloseşte haine din material subţire şi care să îţi vină bine pe corp. Cel mai important “strat” de îmbrăcăminte este cel de deasupra care este vizibil în totalitate. Acest „strat” poate fi: o vestă, un cardigan, sau o bluză cu gât în V.

2) Versatilitate

Îţi poţi crea multe ţinute doar prin câteva reguli simple de asortare a “straturilor”. Să zicem că ai o pereche de jeanși, un tricou, o cămaşă şi un sacou (presupunem ca toate merg bine între ele). Rezultă patru combinaţii:

Jeanși + tricou + sacou
Jeanși + tricou + camaşă
Jeanși + cămaşă + sacou
Jeanși + tricou + cămaşă + sacou

Dacă mai adaugi un cardigan, o vestă sau o bluză în V ai opt combinaţii. (nu le mai enumăr, te-ai prins tu)

3) Îmbogăţeşte-ţi stilul personal

Cu cât ai mai multe articole vestimentare pe care le poţi purta, cu atât vei avea mai multe variaţii şi îţi vei cizela stilul. Layering-ul e o modalitate de a atrage atenţia asupra ta. Uită-te pe stradă şi vezi cine arată stilat şi cine nu. De obicei cei care arată bine îmbrăcaţi poartă multe piese vestimentare. Te poți juca cu contrastele.  Cravata în contrast cu cămașa și/sau cardiganul, și sacoul într-o culoare neutră. Mai poți alege o cravată cu imprimeu asortată la cardigan și cămașă și sacou neutru. Posibilitățile sunt nenumărate.

4) Pentru layering foloseşte următoarele articole:

Sacou, jachetă de blugi şi de piele
-Hanorac
-Bluze şi pulovere cu gâtul în V

Tricouri cu sau fără mânecă

Haină de iarnă

-Vestă

Cămași
-Cravate
Eşarfe

-Șepci, băști și pălării
Accesorii (pandantive, brăţări, inele)
Batiste de buzunar

Când se face mai frig și suntem la costum mai putem adăuga o vestă matlasată, un fular, trenci sau palton.

Astfel, combină informațiile din acest articol cu restul de pe StilMasculin pentru o ținută creativă.

Pentru a-ți continua educația vestimentară, te invit să citești Cartea Stil Masculin: Cum să te îmbraci bine și să plătești mai puțin.

Related Posts

3 thoughts on “Layering – secretul de stil

 1. Seremi spune:

  Foarte tare.

  Imi lipsesc PEA COAT si un CARDIGAN !

 2. Sempre spune:

  imi lipseste cardiganu’ oricum layeringul e super misto :P

 3. Laci spune:

  @ Sempre inca nu este tarziu sa-ti achizitionezi. Poate prinzi la ceva la reduceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *