Porți Culoare, Ești Barbat...ești Gay.

Cu riscul de a deranja, acesta este adevărul. Un bărbat dacă dă dovada de bun gust, își alocă timp pentru a-și cumpăra haine și nu alege ce pică, va fi catalogat ca gay. Nu că ar fi un lucru rău dar… E un adevăr ce trebuie spus, ajungi la o saturație când anumite persoane au o privire „de cal” văd doar în față. În loc să vadă că există și stânga și dreapta.

Porți culoare, ești barbat

Pitti Uomo 94 Boggi Milano
Porți culoare, ești barbat

Lumea nu este obișnuită cu imaginea unui bărbat îmbrăcat bine. E obișnuită cu imaginea unui bărbat „care e îmbrăcat bine” dar după cerințe învechite. Observi pe strada un bărbat care poartă culoare, pantalonul suflecat, ciorapul colorat care se vede și poartă brățari pe mână. Nu se va integra în peisajul actual. Și femei și bărbați vor întoarce capul și se vor uita ciudat, neînțelegând.

Obișnuința de a-ți vedea tatăl purtând costumele ponosite și triste-n în culoare nu-i lasă să vadă imaginea în ansamblu. Să vadă că a purta culoare nu înseamnă că ești gay. Înseamnă că ai gust și știi să te îmbraci. Va mai trece timp până când societatea va accepta un bărbat care nu se îmbraca după cerințe și se îmbracă după bun gust.

Img 20230615 133217 882

Ce mă bucură însă e că totuși văd tineri care încearcă și care au curajul să poarte culoare. Ciorap, batistă, eșarfă etc. Văd tineri care vor să arate bine și învață pe propria lor piele cum să porți culoare. Și este îmbucurător. Da, întotdeauna vor fi cârcotași care vor blama ideea de purta culoare considerând că este neadecvat.

Prima oară când am purtat culoare, eram la metrou. Eram privit ca o „vrăjitoare”, dar m-am obișnuit, nu am renunțat doar pentru că unii îmi aruncau priviri dubioase. Ce vreau să transmit e că lumea se va uita ciudat la tine, tu purtător de culoare dar te vei obișnui și sunt sigur că ușor ușor vei convinge prin îmbrăcăminte și pe alții că a purta culoare nu e gay. Că dacă ai un simț decent dezvoltat vei știi cum să îmbini culorile în a nu deveni un kitsch.

Este foarte mult de muncit pentru schimbarea mentalității în rândul tinerilor.

Bărbați din România, vă provoc să purtați culoare!

sursa foto

2 thoughts on “Porți culoare, ești barbat…ești gay.

 1. Patrik spune:

  Am o nelămurire cu expresia următoare:

  „învață pe propria-i lor piele”

  Aceea cratimă, este corect scrisă?

 2. Vladimir Alexandru spune:

  Trecând peste Diet Homophobism (https://www.youtube.com/watch?v=xdyin6uipy4), adevărații gentalmei se exprimă cam cu curul (pardon cucufonia) deși prin alt articol era scris ceva de vocabular și exprimare. Cum e asta cu purtatul culorii?
  Lasă-mă să ghicesc, licență gentalmeno-poetică?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *