De Ce Să Porți O Vestă Matlatasată Cu Puf În Acest Sezon

De ce să port o jachetă sau vestă matlasată cu puf? E o întrebare care mi s-a adresat des în ultima perioadă. Pentru mine, este piesa pe care din momentul în care am descoperit-o am știut că o pot adapta foarte ușor stilului meu vestimentar. Datorită ei am fost în afara zonei mele de confort și care m-a ajutat să pot crea ținute noi.

Care e utilitatea vestei matlasate cu puf

Vesta matlasată e un element foarte bun pentru layering atât din punct de vedere al texturii, materialului, confortului termic și al culorii.

Atunci când purtăm ceva, pe primul loc trebuie să fie confortul. Hainele le purtăm pentru că e indecent să umblăm goi pe stradă și pentru a ne proteja de frig, căldură sau ploaie.

Într-un fel sau altul, în trecut, majoritatea dintre noi am purtat cel puțin o vestă matlasată cu sau fără puf la diverse activități, datorită utilității, fără să ne gândim că poate deveni o piesă vestimentară aproape de bază în garderoba masculină.

Datorită umpluturii cu puf de gâscă vesta matlasată ne oferă acest confort termic. Iar din punct de vedere estetic, cu puțin antrenamet, se poate integra în aproape orice stil vestimentar. O putem purta atât la costum precum și la ținutele casual.

Din ce materiale se confecționează vesta matlasată cu puf

Cel mai popular material cu care ne-am intersectat este poliesterul sau acel material de fâș. Dar datorită tehnologiei, materialele sunt din ce în ce mai calitative și mai estetice. Majoritatea acestor materiale sunt realizate pentru a fi impermeabile și să te protejeze de aerul rece. Cazul ideal este ca aceste veste să fie căptușite cu puf de gâșcă pentru un confort termic sporit.

În prezent, vesta matlasată, o putem găsi în diverse materiale precum lână, bumbac, fâș, poliester și alte combinații de materiale. Ceea ce ne duce la faptul că doar prin alegerea materialului putem controla nivelul de casual al ținutei.

De exemplu, vei găsi veste precum cea de mai jos pe care o poți asorta la diverse texturi. Practic e un produs care pe lângă faptul că îți va ține de cald are un impact vizual puternic. Este imposibil să nu fi remarcat atunci când o porți.

Vesta matlasată cu puf cu sau fără glugă

Aș zice că depinde de stilul tău vestimentar și de cât de des vei ajunge să folosești gluga. Automat o glugă crește nivelul de casual al vestei. Dacă vrei să profiți de glugă la orice ocazie atunci pentru tine este o investiție bună.

Vestă matlasată cu puf lungă sau scurtă

Un alt detaliu care influențează, este modul în care alegem să purtăm vesta. Adică o putem purta peste sau sub sacou/jachetă. Astfel, avem varianta potrivită, groasă sau subțire. Adică cea potrivită merge atât peste precum și sub sacou sau jachetă. Cea groasă merge doar peste sacou sau jachetă. Cea subțire doar sub sacou.

Vesta prea scurtă va arăta aiurea purtată peste sacou pentru că nu respectă proporțiile din punct de vedere al lungimii. Vei avea un produs foarte scurt peste unul foarte lung. În schimb, acea vestă scurtă care în majoritatea cazurilor este și subțire e potrivită pentru a se purta doar sub sacou.

Diverse asortări pe care le poți face cu vesta matlasată

De multe ori paltoanele, jachetele și sacourile au această „extensie” inclusă pentru a ne proteja zona pieptului și al gâtului. Aceste extensii se pot înlătura ușor prin intermediul fermoarelor și a capselor. Sunt mai degrabă adaptul layering-ului doarece te ajută să te joci mai mult cu ținuta.

Precum cum am menționat mai sus, o poți purta peste sau sub sacou, peste o jachetă din piele sau altele mai subțiri ca și în exemplul de mai jos

În plus, când temperaturile nu sunt așa de scăzute poți să o porți peste o cămașă, bluză, pulover, maletă, honorac, tricou etc.

Concluzii despre vestă matlasată cu puf

Ai putut observa mai sus versatilitatea vestei matlasate de puf datorită utilității, al materialului și din punct de vedere al asortării. E normal să fie persoane care nu agreează propunerile mele. Asta ne facem să avem personalități diferite.

În funcție de domeniul de activitate, dar și din punct de vedere al stilului vestimentar personal anumiți bărbați vor folosi vesta din punct de vedere al utilității, iar alții pentru partea estetică. Două brand-uri românești pe care le-am testat și le recomand sunt Viggo și Antonio Gatti.

Pro sau contra vestei matlasate cu puf?

2 thoughts on “De ce să porți o vestă matlasată cu puf în acest sezon

  1. Max spune:

    Nu am purtat pana acum vesta matlasata, dar dupa ce am citit acest articol, chiar imi doresc sa imi achizitionez una.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *