Restaurant Nativ - Fripturi Pur Românești În Cluj Napoca

Restaurant Nativ este cel mai nou steakhouse din Cluj. Acesta oferă fripturi pur românești și a luat naștere la inițiativa lui Lorand Toth proprietarul de la Tortelli. Acest concept s-a deschis în luna august 2020 fiind un steakhouse care folosește materie primă de la fermele românești.

Restaurant Nativ împletește experiențe sub 3 elemente: 100% românesc, atenția producătorului față de produs și simplitatea în farfurie.

Idea din spatele conceptului restaurant Nativ

Lorand a avut această idee de câțiva ani, dar pastele i s-au părut mult mai ușor de făcut comparativ cu preparatele pe bază de carne de la restaurantul Nativ. Inspirația pentru acest concept i-a venit, în urma, unui concediu pe care l-a făcut în Toscana unde a înțeles ce înseamnă să colaborezi cu fermele locale și să faci preparate din materia primă obținută de la ele.

Important de reținut e că nu este un restaurant cu specific românesc chiar dacă materia primă provine de la fermele din România.

La restaurant Nativ se regăsesc, în meniu, de la aperitive (diverse platouri cu brânzeturi, mezeluri, tartar de vită sau garniță servite cu pâine artizanală cu maia de la producători locali), supe (de vită sau cârnat afumat), sau diverse fripturi cu materie primă provenită de la fermele românești.

Produsul cu care se laudă și îl recomandă restaurantul Nativ este T-bone maturat 28 de zile.

La desert poți alege fie tarta cu fructe de sezon sau înghețață artizală Finesse produse de la producători locali.

Vinurile sunt doar de la Crama Jelna, pălincă de prune și alte distilate similare sunt tot de la producători locali precum și siropul natural făcut de Bunicu’ Nelu.

Restaurant Nativ este situat pe str. Georges Clemenceau, la numărul 3 și are o capacitate de 25 de locuri. Programul de funcționare: de marți până duminică între intervalele orare 12-15 și 18-22.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *