stilul casual formal stil masculin

Din punct de vedere al eleganței, stilul formal va fi întotdeauna peste stilul casual. Peste tot auzi că pentru a crea o impresie cât mai bună este important să fii tot timpul bine îmbrăcat, ceea ce este și adevărat. Confuzia care apare însă în acest punct este faptul că multe persoane confundă a fi îmbrăcat bine cu a fi îmbrăcat elegant, gata tot timpul să impresionezi.

De altfel, acestă confuzie este uneori decisivă în a-i face pe începătorii în stil să creadă că a fi bine îmbrăcați nu e pentru ei: o iau prea în serios, ajungând să fie îmbrăcați eleganți în situații în care stilul formal sau smart casual nu prea avea ce să caute, ceea ce aduce un disconfort psihic care alături de eventualele glume făcute pe seama persoanei respective duc la formarea unei convingeri greșite.

Patru situații în care stilul casual bate stilul formal

Cred că cu toții am trecut prin situația respectivă, când am încercat să ne etalăm stilul în situații în care nu prea îl acceptau. Dacă vrei să îți etalezi gusturile și priceperea în materie de stil, există nenumărate situații în care o poți face, una dintre ele fiind activitatea de zi cu zi (facultate, serviciu, întâlniri).

La fel cum există situații în care nu ai de ales cum să te îmbraci decât formal, există și situații în care stilul casual este mult mai potrivit. Haide să vedem câteva exemple:

  • când mergi la un film cu prietenii – o cămașă cu niște jeanși vor fi mult mai potrivite situației decât niște pantofi și o cravată.
  • când mergi la un meci – o ținută lejeră va fi favorabilă atât în cazul în care ești fanatic și susții o echipă cu toate forțele tale cât și în situația în care mergi doar să privești meciul liniștit din tribună.
  • când mergi într-o plimbare de o zi înafara orașului – nu știi niciodată ce destinație o să alegeți tu și cu prietenii tai. De obicei aceste excursii spontane aduc și destinații spontane, alese în trecere pe la fața locului. Nu ai vrea să fii nevoit să urci un deal deal sau un munte pe jos, într-o ținută smart casual.
  • când mergi la festival de muzică – aceste evenimente sunt așa de frecvente în ultima perioadă încât sunt șanse mari ca ceea mai potrivită ținuță să fie cea casual. Cum crezi că ai arăta la costum la Untold sau Electric Castle?

Trebuie să ții minte că acestea sunt sfaturi pe care le poți adapta. Spre exemplu, dacă după o zi plină, niște prieteni te cheamă la un film, nu trebuie să refuzi doar pentru că ești la cravată și ar trebui să mergi pe acasă să te schimbi. Mai exact, în rândurile de mai sus m-am referit la acele situații luate separat.

Jachete de primavara pentru barbati
situații în care stilul casual bate stilul formal

Au fost primele care mi-au venit în minte, pentru că și eu la rândul meu mi-am ales greșit ținuta uneori. Tu ce alte situații mai știi în care din start ar trebui să apelezi la o ținută lejeră?

Ce alte situații mai știi în care stilul casual bate stilul formal ?

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *